(0)

Programa „Ruginės duonos kleckai“

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 40 €
Trukmė
2-3 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba (žemaitiškai)

Edukacijos metu pasakojama duonos svarba lietuvio buityje ir papročiuose, kepimo tradicijos, mokoma paruošti tešlą, formuoti duonos kepaliukus ir išsikepti juos duonkepėje. O kol duona kepama, šeimininkė supažindina su senaisiais žemės įdirbimo įrankiais, duonai kepti naudotais rakandais, moko atpažinti grūdines kultūras ir sutrinti grūdus trintuvėje. Lietuviams svarbios kalendorinės ir šeimos šventės, kuriose buvo naudojama Apeiginė duona, tad susipažinti ir pamatyti raugintos duonos gimimą būtina kiekvienam.

Svečiai pavaišinami naminės duonos gira ir duonos „kleckais“ ar pyragu.

Kitos patirtys
Pažintis su Šiaurės Amerikos indėnų kultūra - Edukacinė programa
Susipažink ir pajausk Šiaurės Amerikos indėnų kultūra kartu su visa šeima!  Programos metu supažindinama su Amerikos indėnų istorijos ir dabarties etapais, jų kultūra, papročiais, ritualais, buitimi, ginklais. Indėnų apeiginėje palapinėje TIPI, dalyvausite rituale, gausite toteminį vardą, skambant būgnams, šoksime indėniškus šokius, pažinsite ir sužinosite įvairių amuletų, toteminių stulpų, taikos pypkės bei kitų šventų...
Skaityti
Turistinis plaukimas Minija
Minija - ilgiausia vakarų Žemaitijos upė. Jos ilgis siekia apie 213 km. Minijos baseino plotas yra 2942,1km. Įdomiausias Minijos baras – Dyburių kilpa. Siauriausioje vietoje – 100 metrų, aplink kilpą siekia 4 km. Upė čia nukrenta beveik 9 metrus, labai stipri srovė potvynių metu. Plaukiant atsiveria statūs skardžiai. Nuo apžvalgos aikštelės atsiveria nuostabūs vaizdai. Kadangi ši teritorija priklauso Salantų regioniniam parkui, už plaukimą reikia papildomai...
Skaityti
Šaudymas iš lanko bei pneumatinio ginklo
Norintiems ekstremalesnių pojūčių siūlome išmėginti savo jėgas bei taiklumą šaudant iš pneumatinio ginklo, o norintys prisiminti vaikystę gali pasirinkti šaudymą iš lanko į stacionarius taikinius. Apmokysime kaip reikia naudotis inventoriumi, supažindinsime su ginklais. Abi pramogos vykdomos lauke, esant geram orui.
Skaityti
Baidarių nuoma
Baidarių nuoma Šventosios, Jaros, Vyžuonos ir Virintos upėmis. Baidares vežame iš 3-jų nuomos taškų: Mikierių km., (Šventoji, Jara), Jononių km. (Šventoji, Vyžuona) Anykščių (Šventoji, Virinta, Siesartis bei pavasarinės upės, pvz. Anykšta) Plaukiantiems kelias dienas laukia mūsų siurprizai - ruoškite fotoaparatus!:)
Skaityti
Daugiau (278)
Partneriai