(0)

EDUKACIJA „Skalvos žemėmis. Nuo Sudargo iki Rambyno“

Kukarskė - Sudargas

9.00 - 12.00 val.
Kaimo turizmo sodyba „Kukarskė“. Jūsų lauks vėlyvi suvalkietiški pusryčiai. Čia Jūs išgirsite net 40 gaidžių chorą, susipažinsite su vienintele išlikusia lietuviška naminių žąsų veisle, pamatysite, kaip surinkę kiaušinius mes kasdien „švenčiame Velykas“, pajusite svaiginantį levandų kvapą ir atsigaivinsite net 10 skirtingų rūšių mėtų arbata. Sudarge Jus pasitiks nepaprastai graži gamta, stebinanti ledynmedžių sukurtais reliktais.

 

Vilkyškiai. Istorijos inkubatorius

13.00 -14.00 val.

„Istorijos inkubatorius“ tai laisvalaikio ir pramogų erdvė Vilkyškių dvaro arklidėse, kuriose per inovatyvias veiklas pristatoma Prūsijos karalienės Luizės gyvenimas, Rytų Prūsijos istorija, Prūsų lietuvių kultūra ir papročiai. Lankytojai galės išbandyti: virtualios realybės akinius, interaktyvią „Siauruko“ sieną, intelektualų žaidimą „Vydūno pasaulio modelis“, transformuojamas žaidimų, užsiėmimų erdves ir daug kitų įdomių veiklų.

 

Mociškiai

14.30 - 16.00 val.
Mociškių palivarkas „Lietuvninkų valgių ypatumai“ Tradicinis Mažosios Lietuvos maistas. Edukaciniai pietūs. Patiekiami mūsų regionui būdingi 19 a. pabaigoje – 20 a. pradžioje kiekvieno lietuvininko šeimoje valgyti pietūs: mažlietuviškas šiupinys, kuchenas (dažniausiai štrudelis) ir kafija (gilių kava). Pietų metu turistai sužino apie tradicinius šio krašto patiekalus, jų skirtumus ir panašumus su lietuvių, žemaičių bei vokiečių patiekalais ir, žinoma, sočiai pavalgo. Papasakosime kaip buvo medžiojamos meškos.

 

Rambynas - Bitėnai

16.30-19.00 val.

  • Ekskursija su gide Rambyno regioniniame parke;
  • Dienos įspūdžių aptarimas;
  • Kvepavimo technikos, vakaro meditacija;
  • Vydūniška vakarienė;
  • Pasivaikščiojimas Rojaus keliu, aplankant Martyno Jankaus muziejaus kieme esantį paveikslų sodą po atviru dangumi, Baltųjų gandrų koloniją.



19.30 val. Dekavonė už buvimą
Gero kelio namo!

 

Visą programą su žemėlapiu ir kontaktais galite parsisiųsti ČIA.

Kitos patirtys
Treniruoklių salė
Jėgas atgaukite šiuolaikiškai įrengtoje Karpynės treniruoklių salėje. Čia rasite platų profesionalių treniruoklių asortimentą, o norimų rezultatų Jums padės siekti profesionalūs treneriai. Daugiau informacijos ČIA
Skaityti
Stovėjimo ant viniu praktikos
Stovėjimo basomis kojomis, ant specialiai padarytos  vinių lentos , tai savotiška meditacija, tuo pačiu, galinga fiziologinio efekto ir dvasinės praktikos priemonė, kuri padeda stiprinti sveikatą, išvalyti sąmonę nuo įvairiausių priklausomybių, baimių, negatyvių minčių ir kitų teršalų. Ši praktika pakursto vidinę ugnį meilei, drąsai, grūdina valią, ryžtą piimti iššūkius ir juos lengviau suvaldyti. Stovėjimo basomis ant vinių rato...
Skaityti
Atpalaiduojantis viso kūno masažas
Atpalaiduojantis masažas yra viena populiariausių masažo formų visame pasaulyje. Tai švelni, raminanti ir kūno harmoniją suteikianti procedūra, kuri padės Jums pailsėti po dienos darbų, nuimti stresą, įtampą ir pasinerti į teigiamų emocijų sūkurį. Atpalaiduojantį masažą rekomenduojama atlikti žmonėms, kurie nuolat stresuoja, dirba sunkų protinį ar fizinį darbą yra nuolat pavargę, sunkiai atsipalaiduoja. Masažas gerina kraujotaką, medžiagų apykaitą, regeneruoja raumenis,...
Skaityti
Pirtis
Kaitinimasis pirtyje nuo seno laikomas ne tik kūno, bet ir sielos valymo ritualu. Tai puiki vieta ne tik žiemą „pasišildyti šonus“, bet ir bet kurią dieną pailsėti po sunkių darbų, pabėgti nuo įtampos, pabendrauti su šeima, draugais. Sodyboje „Šušvė“ įrengta lietuviška garinė pirtis, kurioje gali apsilankyti bei sušildyti kūną ir sielą kiekvienas.
Skaityti
Daugiau (278)
Partneriai