(0)

Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija

Kaina
Nuo 12 €
Papildoma informacija
Kaina asmeniui.

„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje.

Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų produktai. Paskutinę, bet nemažiau svarbią vietą virtuvėje užėmė daržovės, vaisiai, grybai, uogos ir žuvys. Lietuvos kulinarinį paveldą formavo ne tik lietuvių gyvenimo būdas, bet ir skirtingos religijos, kaimyninės tautos ir kultūros, žmonių migracija.

„Jurodyje“ puoselėjamas žemaičių kulinarinis paveldas, kuriam nemenką įtaką darė vokiška kultūra. „Jurodyje“ mes siūlome paragauti duonos giroje troškintos jautienos, keptos kiaulienos su žolelėmis, kopūstienės, rūgščios bulvienės, šaltsriubės, mirkalo su karštomis bulvėmis, pagal vietinius receptus paruoštos žuvies, grūstų kanapių, kastinio, mėtų arbatos, šviežio medaus ir daug kitų valgių bei gėrimų. Norinčių užsakyti kulinarinio paveldo vakarienę prašome susitarti iš anksto.

Kitos patirtys
Medaus kelias nuo žiedo iki vartotojo
  Nieko nėra nuostabesni, kaip pajusti bičių dūzgesį. Susipažinti su bičių gyvenimu, sužinoti apie bičių naudą žmonėms, jų gaminamus produktus: medų, duoną, žiedadulkes, bičių pienelį, pikį, bei vašką. Net garsiausi, geriausi, gudriausi bitininkai niekad neatsisako pakalbėti apie bitininkystę. Padėti pradedančiam, paaiškinti neišmanančiam, tad visada galit drąsiai prašyti pagalbos. Ją tikrai gausite pas bitininkus, profesionalus Ramūną ir Rimtautą....
Skaityti
Apeiginė pirtis
Pirtis –  pasikeitimų vieta ir veiksmas, kur žaibiškai greitai vyksta oro, vandens, ugnies  ir augaluose sukauptos saulės energijos pasikeitimai. Tai labai stipriai veikia mūsų kūną, jo sveikatą.
Skaityti
Kursai-stovykla "Slaptų žmogaus galių vystymas"
Šie kursai-seminarai-stovykla yra trumpa įžanga kaip pažinti, suprasti ir vystyti savo paslėptas fizines ir psichines galias. Tai svarbiausios žinios, gebėjimai ir jų taikymas praktikoje, kasdieniniame gyvenime. Kiekvieną dieną vyksta teoriniai ir praktiniai gilesnio savęs pažinimo užsiėmimai. Pirtys, masažai, atsipalaidavimo, meditacijos, savo kūno ir sąmonės valdymo pratimai ir praktika.
Skaityti
Gimtadieniai, išleistuvės, krikštynos
UAB “Vėjų fėja“ organizuoja teatralizuotas, kūrybines šventes. Šventė gali vykti Vėjų fėjos edukacinėje sodyboje arba Jūsų erdvėje. Vaikams pasirinkite šou programą su pasakų personažais, kurioje daugybė žaidimų, konkursų, šokių, dainelių, smagių pasivaržymų, kūrybos valandėlė ir savo rankomis sukurti darbeliai. Jaunimui ir suaugusiems organizuojame meninius-kūrybinius gimtadienius ir šventes. Gaminame papuošalus, tapome ant...
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai