(0)

Grikinių patiekalų edukacijos

Miegamų vietų skaičius
15 - 40
Kaina
Nuo 8.5 €
Trukmė
2-4 val. (priklauso nuo grupės dydžio)
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, vokiečių kalbomis

Edukacijos Dzūkiškos bulvinės bandos ir Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo

Pirmiausia, išklausę šeimininkės pasakojimų ir istorijų apie bandas, lupsite bulves, medinėje geldoje rankomis teks paplušėti su tarka. Nusunkę susidariusius tarkius patys formuosite bandą, kurią dėsite ant kopūstlapio ir pašausite į krosnį. Šeimininkai visada geranoriškai nusiteikę ir suteikiantys daug laisvės, tad galėsite net žarijas išimti.

Dalyvausite edukacinėje programoje "Grikio kelias nuo sėjos iki pietų stalo", kurios metu patys sau išsidrošite net medinį šaukštą su kuriuo ir valgysite.

Susipažinsite su seniausiu grikių apdorojimo būdu. Pagal sezoniškumą pjausite grikius su pjautuvu, o ištisus metus turėsit progą rišti pėdus, kulsite grikių pėdus su spragilu, grūdus malsite su senovinėmis girnomis, sijosite miltus, maišysite blynukams tešlą, kepsite ant senovinės krosnies ir juos ragausite su bruknių uogiene.

Po rimtų darbų vaišinsitės grikių žiedų arbata ir tradiciniu grikiniu pyragu, dar kitaip vadinama grikine babka. Ir galiausiai mėgausitės savo pačių rankomis iškeptais grikiniais blynais.

Kitos patirtys
Kulinarinio paveldo patiekalai
RŪKYTŲ MĖSOS GAMINIŲ IR BULVIŲ PLOKŠTAINIO EDUKACIJA Atvykus galėsite stebėti bulvių plokštainio, rūkytų mėsos gaminių rūkymo procesą, vėliau bandysite, ragausite, mėgausitės. Bus degustuojami ne tik rūkyti mėsos gaminiai, bet ir dideli iškepti kiaulienos „šmotai“. Prie arbatėlės patieksime ir senovinių tortų, pyragaičių. Visi svečiai bus sočiai ir skaniai pavaišinti.
Skaityti
Patogus poilsis slidininkams
Sodyba "Ignė" įsikūrusi netolis vienos didžiausių Europoje Snow arenų, todėl tai idealus pasirinkimas slidininkų poilsiui. Sodyboje yra pritaikytas kambarys slidininkų poreikiams. Patalpoje yra slidžių kabykla ir stalas slidžių servisui. Čia galima pasiruošti slides slidinėjimo linksmybėms „Snow Arenoje“. Taip pat įrengta slidininkų batų džiovykla "Abs by Montana" - tai saugi, efektyvi ir moderni džiovykla, pritaikyta džiovinti 54...
Skaityti
„AUDIMO MENAS“
Edukacinius užsiėmimus veda Rimantė Šalčiuvienė. Tautodailininkė, meno kūrėja, didelė patirtis ir išsilavinimas neformalaus ugdymo srityje. Edukacinių užsiėmimų metu:   Dalyviai supažindinami su lietuvių liaudies menu, lietuviškais audimo ornamentų motyvais, mūsų kraštui būdingomis spalvomis, audimo būdais. Mokoma tradicinės audimo technikos. Supažindinama su audimo pradžiamoksliu, priemonėmis, siūlų parinkimu, apmesti...
Skaityti
Dzūkiškų patiekalų edukacijos
Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo...
Skaityti
Daugiau (274)
Partneriai