(0)

Dzūkiškų patiekalų edukacijos

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo neraikia, cik noro!  Reikia iškūrenti duonkepę krosnį, užmaišyti babką ir šauti į krosnį. Kepti grikinę babką rekomenduojama apie pusantros valandos. Kol keps babka, ragausit grikių košės, šustos pečiuje ar grybienės, gersite kvapnią mėtų arbatą ir sužinosit kol dzūkai tik iš grikinių miltų pyragus kepdavo. Atvažiuokite, kartu iškūrensime duonkepę krosnį ir išsikepsime grikinę babką.

Jei norėsite, galėsite paderinti meniu pagal pageidavimą, nes asortimente dar yra: bulvinė banda, grikiniai blynai, grybienė, sūdyti lašiniai.

Kitos patirtys
Edukacinė - sveikatingumo pirtis
Pirtis –  pasikeitimų vieta ir veiksmas, kur žaibiškai greitai vyksta oro, vandens, ugnies  ir augaluose sukauptos saulės energijos pasikeitimai. Tai labai stipriai veikia mūsų kūną, jo sveikatą.
Skaityti
Relaksacinė pirtis moterims
Relaksacinė pirtis  MOTERIMS  (10 asmenų). Šioje pirtyje viskas atliekama švelniai –  moteriškai . Temperatūros parenkamos ne per aukštos ir minkštos jautriai Jūsų odai. Švelnus garas palengva eina Jūsų oda. Šioje programoje, padedant pirtininkui, moterys viską daro pačios.  4 – 5 užėjimai  į pirtį. Gera nuotaika ir visiškas atsipalaidavimas – garantuoti! PLAČIAU APIE PROGRAMĄ...
Skaityti
Mergvakaris pagal tautines tradicijas
Sodyboje, pagal tautines tradicijas, organizuojamas mergvakaris.
Skaityti
Basakojų takas
Survilų kaimo turizmo sodyboje atidarytas pirmasis Lietuvoje BASAKOJŲ TAKAS, kurį sudaro daugiau nei 10 skirtingų dangų. Šis takas Jums leis patirti visą netikėtų pojūčių gamą ir privers nusišypsoti ar suspigti iš netikėtumo kiekvieną nutolusį nuo gamtos šiuolaikinį žmogų. Gali būti, kad po pasivaikščiojimo BASAKOJŲ TAKU daugiau nebenorėsite apsiauti batų. Vos keliolikos minučių pasivaikščiojimas padės pajusti teigiamų emocijų ir energijos...
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai