(0)

Dzūkiškų patiekalų edukacijos

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant šeimininkei, pasigaminti dzūkišką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad iš grikinių miltų galima iškepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo iškepti. Išmoko šeimininkė iš Marcinkonių močiučių „grikinį babkų“ iškepti. Kaip dzūkai sako – dzidelio mokslo neraikia, cik noro!  Reikia iškūrenti duonkepę krosnį, užmaišyti babką ir šauti į krosnį. Kepti grikinę babką rekomenduojama apie pusantros valandos. Kol keps babka, ragausit grikių košės, šustos pečiuje ar grybienės, gersite kvapnią mėtų arbatą ir sužinosit kol dzūkai tik iš grikinių miltų pyragus kepdavo. Atvažiuokite, kartu iškūrensime duonkepę krosnį ir išsikepsime grikinę babką.

Jei norėsite, galėsite paderinti meniu pagal pageidavimą, nes asortimente dar yra: bulvinė banda, grikiniai blynai, grybienė, sūdyti lašiniai.

Kitos patirtys
Plaustų nuoma
Norintiems pabendrauti, siūlome išbandyti žygį plaustu Šventosios kraštovaizdžio draustiniu. 7 km maršrutą įveikste per ~6 val. Pakeliui - viena įdomausių Šventosios vietų - Lašinių rėva (slenkstis) ir Jasiūno malūno liekanos. Nuomojame 6, 10 ir 20 vietų plaustus (atitinkamai rekomenduojami plaukti iki 5, 7  ar 14 žmonių grupėms).
Skaityti
Vandens dviratis
Rubikų ežeras – vienas didžiausių Lietuvoje, jį puošia 16 salų. Ežero vaizdais bei salomis galima pasigėrėti ne tik iš pietiniame krante esančio apžvalgos bokšto, bet ir pasiplaukiojimo vandens dviračiu metu.
Skaityti
Pirtis
Kaitinimasis pirtyje nuo seno laikomas ne tik kūno, bet ir sielos valymo ritualu. Tai puiki vieta ne tik žiemą „pasišildyti šonus“, bet ir bet kurią dieną pailsėti po sunkių darbų, pabėgti nuo įtampos, pabendrauti su šeima, draugais. Sodyboje „Šušvė“ įrengta lietuviška garinė pirtis, kurioje gali apsilankyti bei sušildyti kūną ir sielą kiekvienas.
Skaityti
Turistinis plaukimas Minija
Minija - ilgiausia vakarų Žemaitijos upė. Jos ilgis siekia apie 213 km. Minijos baseino plotas yra 2942,1km. Įdomiausias Minijos baras – Dyburių kilpa. Siauriausioje vietoje – 100 metrų, aplink kilpą siekia 4 km. Upė čia nukrenta beveik 9 metrus, labai stipri srovė potvynių metu. Plaukiant atsiveria statūs skardžiai. Nuo apžvalgos aikštelės atsiveria nuostabūs vaizdai. Kadangi ši teritorija priklauso Salantų regioniniam parkui, už plaukimą reikia papildomai...
Skaityti
Daugiau (278)
Partneriai