(0)

Lietuviškas midus

Kaina
9 - 12 €
Trukmė
1-1,5 val.
Galimas amžius
Ne jaunesni nei 20 metų amžiaus.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vyksta visus metus
Papildoma informacija
Edukacijos vedamos lietuvių, rusų, anglų kalbomis. ​​​​​​​Midaus edukacinėse ir degustacinėse programose priimamos ne mažesnės kaip 8 asmenų grupės.

Atvykę svečiai turės galimybę aplankyti gamybos patalpas bei rūsius, kuriuose laikomi ir brandinami midūs ir midaus gėrimai. Sužinosite, kokie technologiniai procesai vyksta gamybos metu ir kokios žaliavos bei ingredientai naudojami midaus gamybai. Rūsiuose sklindantys įvairūs medaus bei žolelių kvapai dar labiau sustiprins pojūčius ir padidins patirtą įspūdį. Svarbu žinoti, kad svečiai į gamybos patalpas priimami tik darbo dienomis. Šeštadienį visi kviečiami apsilankyti midaus muziejuje bei degustacijoje.

Po edukacinės programos gamybos patalpose svečiai kviečiami apsilankyti neseniai restauruotame salyklo džiovyklos bokšte, kuriame yra įrengtas nedidelis midaus muziejus. Apsilankę išgirsite seniausio pasaulyje gėrimo - midaus atsiradimo istoriją, sužinosite, kaip ir iš kur atsirado pats pirmasis midus. Muziejinėje ekspozicijoje turėsite galimybę susipažinti su ankstesniųjų laikų midaus gėrimo indais, taurelėmis, išvysite midaus gėrimo ragą. Atvykę į muziejų galėsite pasivaikščioti po visus bokšto aukštus, apžiūrėti išlikusias autentiškas erdves ir įrenginius.

Vykdomų degustacijų metu galėsite susipažinti su kulinarinio paveldo statusą turinčiais gėrimais, įvertinti skirtingų midaus ir midaus gėrimų skonių savybes bei atpažinti naudojamus ingredientus, kurie kaskart vis kitaip atsiskleidžia kiekviename gėrime.

Kitos patirtys
Apsilankyk keramikos studijoje
Giedriaus Mazūro keramikos studija - tai ne tik keramikos dirbtuvės, bet ir didelė erdvė kurioje įsikūręs metalinių skulptūrų parkas. Antalgės kaime senoje sodyboje yra laukiami visi norintys lipdyti, pažinti kūrybos džiaugsmą. Keramikos studijoje kuria ir maži ir dideli. Atvykite susipažinti su keramikos degimo būdu - raku. Patys sukursite puodelį, galėsite stebėti degimo procesą, kai darbai kaitinami iki 1000 laipsnių Celsijaus temperatūros, vėliau karšti dedami į pjuvenas ir...
Skaityti
Bendruomenės programa
Bendruomenės pirmininkas Tairas labai noriai dalijasi vieniems girdėtais, o kitiems visai nežinomais istoriniais faktais, pasakoja apie totorių gyvenimus, tada prie Vytauto ir dabar.  Totorišką puotą galima pradėti nuo sriubos ir kibinų. Sriuba maloniai aštri ir šildanti, o kibinai šiek tiek kitokie nei kitur. Forma lyg apvalesnė, o mėsos atrodo daugiau. Vėliau vaišinsitės biriu, gardžiu plovu, koldūnais, balandėliais ir kitais pačių...
Skaityti
Kubilas
Skaityti
Jodinėjimas gamtoje!
Užmirškite rūpesčius jodinėdami gamtoje! Mūsų žirgyne patyrę treneriai pradedančiuosius moko jodinėti, o praktikuojantiems jojikams padeda tobulinti savo įgūdžius.  Jojimo klubo nariai nuolat dalyvauja įvairaus lygio varžybose. Teikiame gardų nuomos ir žirgų priežiūros paslaugas, rengiame edukacines programas. Draugiškas žirgyno kolektyvas kviečia prisijungti ir laisvalaikį leisti gamtoje kartu su gražuoliais žirgais ir linksmaisiais poniukais. Kasdienę...
Skaityti
Daugiau (274)
Partneriai