(0)

Lietuviškas midus

Kaina
9 - 12 €
Trukmė
1-1,5 val.
Galimas amžius
Ne jaunesni nei 20 metų amžiaus.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vyksta visus metus
Papildoma informacija
Edukacijos vedamos lietuvių, rusų, anglų kalbomis. ​​​​​​​Midaus edukacinėse ir degustacinėse programose priimamos ne mažesnės kaip 8 asmenų grupės.

Atvykę svečiai turės galimybę aplankyti gamybos patalpas bei rūsius, kuriuose laikomi ir brandinami midūs ir midaus gėrimai. Sužinosite, kokie technologiniai procesai vyksta gamybos metu ir kokios žaliavos bei ingredientai naudojami midaus gamybai. Rūsiuose sklindantys įvairūs medaus bei žolelių kvapai dar labiau sustiprins pojūčius ir padidins patirtą įspūdį. Svarbu žinoti, kad svečiai į gamybos patalpas priimami tik darbo dienomis. Šeštadienį visi kviečiami apsilankyti midaus muziejuje bei degustacijoje.

Po edukacinės programos gamybos patalpose svečiai kviečiami apsilankyti neseniai restauruotame salyklo džiovyklos bokšte, kuriame yra įrengtas nedidelis midaus muziejus. Apsilankę išgirsite seniausio pasaulyje gėrimo - midaus atsiradimo istoriją, sužinosite, kaip ir iš kur atsirado pats pirmasis midus. Muziejinėje ekspozicijoje turėsite galimybę susipažinti su ankstesniųjų laikų midaus gėrimo indais, taurelėmis, išvysite midaus gėrimo ragą. Atvykę į muziejų galėsite pasivaikščioti po visus bokšto aukštus, apžiūrėti išlikusias autentiškas erdves ir įrenginius.

Vykdomų degustacijų metu galėsite susipažinti su kulinarinio paveldo statusą turinčiais gėrimais, įvertinti skirtingų midaus ir midaus gėrimų skonių savybes bei atpažinti naudojamus ingredientus, kurie kaskart vis kitaip atsiskleidžia kiekviename gėrime.

Kitos patirtys
Dažasvaidžio kovos
Skaityti
Pažintinius susitikimus su liaudies muzikantu – bandonininku Albinu Batavičiumi
Skaityti
Baidarių nuoma
Baidarių nuoma Šventosios, Jaros, Vyžuonos ir Virintos upėmis. Baidares vežame iš 3-jų nuomos taškų: Mikierių km., (Šventoji, Jara), Jononių km. (Šventoji, Vyžuona) Anykščių (Šventoji, Virinta, Siesartis bei pavasarinės upės, pvz. Anykšta) Plaukiantiems kelias dienas laukia mūsų siurprizai - ruoškite fotoaparatus!:)
Skaityti
Duonelė kasdieninė
Edukacinės programos metu kiekvienas svečias gauna į rankas jau paruoštos duonos tešlos (duonos tešlą reikia ruošti dvi dienas), suformuoja duonos kepalėlį, kuris iškepamas duonkepyje pečiuje. Kol duonelė kepa, pristatomas duonos kelią nuo grūdo iki duonos kepalo ant stalo, pasakojama apie duonos kepimo tradicijas, papročius, supažindinama su senoviniais įrankiais ir rakandais: sietuve, spragilu, vėtykle, girnomis, kultuve, bezmėnu. Vėliau, po programos...
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai