(0)
2018 / 05 / 29

Asociacijos narė buvo išrinkta patraukliausia kaimo turizmo sodyba "Vasaros liūtas 2018" apdovanojimuose

Lietuvos kurortų asociacija Lietuvos valstybingumo šimtmečio metais pradėjo naują veiklą. Devyniose kategorijose buvo įteiktos garbės nominacijos ,,Vasaros liūtas 2018“, kurių tikslas - išryškinti pajėgiausius kurortams aktualių veiklų organizatorius bei paslaugų teikėjus. Gegužės 26-ąją dieną ,,GlassRemis“ pagaminti meninio stiklo dirbiniai įteikti ryškiausiems Lietuvos kurortų ir kurortinių teritorijų atstovams. Renginys vyko Lietuvos ežerų ir pirmojoje Lietuvos kultūros sostinėje Zarasuose, Zaraso ežero salos paplūdimyje.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos narė ,,Švento sodyba“ gavo ,,Vasaros liūtas 2018“ patraukliausios kaimo turizmo sodybos apdovanojimą.  Anot Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidento Lino Žabaliūno: ,,sodyba yra Gražutės regioniniame parke, Švento ežero kraštovaizdžio draustinyje, prie Švento ežero. Šio ežero vanduo yra vienas švariausių ir skaidriausių Lietuvoje. Gražutės parko giria ir miškai užima apie 55 proc. teritorijos, apie penktadalį parko teritorijos sudaro vandens telkiniai. Vaizdingoje parko teritorijoje yra įrengti pažintiniai dviračių takai. Sodyba įsikūrusi miško laukymėje, atokiai nuo pagrindinių kelių, šalia nėra kitų gyventojų. Iki ežero 700 m. miško takeliu. Jūsų laukia jauki, rami aplinka gamtos apsuptyje“. Į renginio vedėjo Jono Nainio klausimą, kaip pavyksta būti išskirtiniais tokioje gausybėje Lietuvos kaimo turizmo sodybų, sodybos šeimininkas Gintaras Ulianskas atsakė, jog teikia tokias paslaugas, kokias norėtų gauti patys. Sodybos savininkams Gintarui ir Inai Ulianskams nominaciją ir specialias dovanas, apsilankyti Ignalinos turistiniuose objektuose, įteikė Ignalinos rajono turizmo informacijos centro direktorė Marija Garejeva.

Kita nominacija, ,,Vasaros liūtas 2018“ už kurortinių paslaugų inovacijas ir SPA paslaugų plėtrą, Lietuvos verslo konfederacijos rekomendacija įteikta ,,Vytautas Mineral SPA“ (UAB ,,SPA Birštonas“). Anot Lietuvos verslo konfederacijos generalinio direktoriaus Algimanto Akstino: ,,jau 2017 m. ,,Vytautas Mineral SPA“ buvo pripažintas inovatyviausiu SPA centru Europoje ir profesionaliausiu SPA centru Baltijos šalyse. Šis centras ne tik teikia aukščiausio lygio inovatyvias paslaugas, bet ir skatina turizmo į Lietuvą plėtrą."

,,Vasaros liūtas 2018“ patraukliausiu rinkodaros projektu tapo Birštono miesto savivaldybės projektas ,,Birštono kulinarinis žemėlapis“. Rekomendaciją šiam apdovanojimui suteikė Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos rekomendacija ,,Vasaros liūtas 2018“ patraukliausiu viešbučiu tapo ,,SPA Vilnius“ Anykščiuose bei Druskininkuose. Pasak SPA VILNIUS generalinio direktoriaus Valdo Trinkūno ,,tai svarbus ir garbingas SPA Vilnius laimėjimų ir apdovanojimų papildymas. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad posakis ,,savoje šalyje pranašu nebūsi“ yra paneigtas, ir kad ilgametis SPA VILNIUS komandos darbas, tobulėjimas ir lyderystė yra vertinami ne tik tarptautiniuose vandenyse, bet ir savo šalyje."

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos rekomendacija ,,Vasaros liūtas 2018“ patraukliausiu restoranu išrinktas Apvalaus stalo klubo restoranas Trakuose. Apvalaus stalo klubas/BONA Pizzeria & Lounge Generalinė direktorė Rasa Šnaiderienė, dėkodama už įvertinimą, nominaciją atsiimti delegavo vyriausiąją restorano padavėją - somelje Jolantą Žuromskienę, kuri jau septynis metus dirba restorano prestižui.

Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos rekomendacija  ,,Vasaros liūtas 2018“ patraukliausiu kūrybinių ar kultūrinių industrijų gamintoju tapo VšĮ ,,Anykščių menų inkubatorius - menų studija“. Nominaciją įteikė Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos direktorė Roma Survilienė, o apdovanojimą atsiėmė devynių narių VŠĮ ,,Anykščių menų inkubatorius - menų studija“ komanda ir direktorė Daiva Perevičienė.

Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos rekomendacija ,,Vasaros liūtas 2018“ patraukliausiu tautinio paveldo produkto gamintoju išrinktas Anykščių rajono tradicinių amatų centras Niūronių kaime. Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro direktorius Aurimas Gudas nominaciją pristatyti šeimininkams įpareigojo VšĮ ,,Anykščių menų inkubatorius - menų studija“ specialistę.

Kultūros paveldo departamento prie Ūkio ministerijos rekomendacija ,,Vasaros liūtas 2018“ apdovanojimas už patraukliausią kultūros paveldo objekto pristatymą ar kultūros kelio plėtojimą įteiktas Palangos miesto savivaldybei už grafų Tiškevičių alėjos rekonstrukciją ir viešosios erdvės sutvarkymą, nukeliant į XIX a. pab. - XX a. pr. laikotarpį.

Pasak D. Šukštulienės ,,tik viena iš devynių nominacijų - ,,už investicijas“ - per pilotiniam renginiui skirtą trumpą laiką nerado savo partnerio ir savininko". Todėl ,,Vasaros liūtas 2018“ už investicijas Lietuvos kurortuose ir kurortinėse teritorijose perduotas pristatyti Lietuvos kurortų asociacijos prezidentui Dariui Jasaičiui, kuris patikėjo naujos idėjos svarba. Devintoji nominacija bus įteikta Anykščiuose, daugiausiai ,,Vasaros liūtų 2018“ pelniusioje kurortinėje savivaldybėje, pasibaigus aktyviam kurortiniam sezonui.“ 

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas dėkoja  visiems partneriams, nominacijų ,,Vasaros liūtas 2018“ laureatams, Lietuvos kurortinių ir kurortinių teritorijų savivaldybėms bei jų turizmo informacijos centrams už bendradarbiavimą, pagalbą ir pasitikėjimą. Pilotinė veikla įrodė kurortinės nominacijos poreikį ir partnerių bendradarbiavimo jėgą. Džiaugiamės, jog pirmoji kurortinė nominacija ,,Vasaros liūtas“ išdalinta Zarasuose. Būtų puiku, jei tai taptų tradicija.

Įvyko 2024 m. pakartotinis Visuotinis narių susirinkimas, kurio metu išrinkta nauja LKTA Taryba
2024 / 04 / 23

Įvyko 2024 m. pakartotinis Visuotinis narių susirinkimas, kurio...

Praėjusią savaitę įvyko pakartotinis Visuotinis narių susirinkimas, kurio metu LKTA prezidentė Agnė Vaitkuvienė pristatė 2023 metų LKTA veiklos ataskaitą, vyr. buhalterė Daiva Janušauskienė supažindino su 2023 metų LKTA finansine ataskaita, LKTA revizorė Vida Vasiliauskienė pristatė revizorės išvadą. Taip pat buvo sprendžiami ein...
Etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos konkursas 2024
2024 / 04 / 22

Etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos konkursas 2024

Etninės kultūros globos taryba kartu su Lietuvos kaimo turizmo asociacija, Žemės ūkio ministerija ir Turizmo rinkodaros asociacija kviečia Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkus dalyvauti Etnokultūrinės kaimo turizmo sodybos konkurse 2024.
2024 m. akcijos žemėlapis
2024 / 04 / 19

2024 m. akcijos žemėlapis

2024 metais akcijoje "Atviros dienos kaime" Lietuvoje dalyvauja beveik 100 ūkių ir sodybų, kurios pasiruošusios gegužės 17-19 dienomis priimti lankytojus! Kviečiame išsirinkti Jums įdomiausius pasiūlymus ir savaitgalį praleisti kaime!
2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną
2024 / 04 / 19

2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną

Vakar, balandžio 18 d., viduryje Lietuvos, kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ įvyko konferencija „Vietinio maisto kultūros skatinimas. Kulinarinis turizmas“, kurios metu atidarėme Lietuvos kaimo turizmo sezoną, susipažinome su Raseinių kraštu ir vietinio maisto tema.
2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas
2024 / 03 / 15

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas

2024 m. balandžio 5 d. 11 val. Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų (K. Donelaičio g. 2, Kaunas) priesalyje įvyks Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) Visuotinis narių susirinkimas. Registracijos pradžia 10.00 val.
Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H
2024 / 03 / 12

Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H

Jau kuris laikas dirbame prie Erasmus+ projekto CSS-H (Mažų ir vidutinių įmonių svetingumo paslaugų vertinimas ir tobulinimas). Tie, kurie susipažino su projektu nuo jo pradžios, žino mūsų išsikeltus tikslus, tačiau, daugelis apie CSS-H išgirsta tik dabar, todėl norime trumpai supažindinti su šiuo projektu. 
Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!
2024 / 01 / 30

Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!

DŽIUGI ŽINIA! Miško takas išrinktas sėkmingiausiu 2023 m. turizmo projektu, garsinančiu Lietuvą užsienyje!
Regionų paveldo skatinimas
2024 / 01 / 03

Regionų paveldo skatinimas

Regionų paveldo skatinimas vykdant interaktyvią veiklą „CORDIALIS“ komanda sukūrė daug įvairios mokomosios medžiagos, skirtos didinti Europos amatų ir kultūros paveldo žinomumą. Į šią parengtą medžiagą įeina: 1) vadovas, skirtas amatininkams ir specialistams, norintiems interaktyviai pristatyti savo veiklą bei produktus int...
Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo RuralTour veikla
2023 / 12 / 15

Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo...

Gruodžio 12 dieną suorganizavome ataskaitinį atstovavimo Europos kaimo turizmo federacijoje „Rural Tour“ seminarą, kuris įvyko Alytaus rajone.  
Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius
2023 / 12 / 14

Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra Keliauk Lietuvoje skelbia balsavimą už 2023 m. LIETUVOS TURIZMO SĖKMINGIAUSIUOSIUS.
Partneriai