(0)

Kaip atvykti į Lietuvą?

VYKIMAS Į LIETUVĄ LĖKTUVU:

Valstybės įmonė Lietuvos oro uostai (LTOU) valdo tris tarptautinius oro uostus – Vilniaus, Kauno bei Palangos. LTOU vysto koordinuotą trijų oro uostų veiklą, siūlo platų paslaugų spektrą bei užtikriną aukštą paslaugų kokybę keleiviams bei partneriams. Įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija yra Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija.

Sukurtas oro uostų tinklas suteikia galimybę diversifikuoti veiklą, kiekvienam oro uostui teikiant prioritetą svarbiausioms veiklos dalims, bei visam tinklui koordinuotai papildyti Lietuvos susisiekimo sistemą.

LTOU ideologija ir veiklos strategija paremta principu „Vieningi, bet skirtingi“.

Šaltinis: mapsland.com

Vilniaus oro uostas

Vilniaus oro uostas (IATA: VNO, ICAO: EYVI), yra žinomas kaip tarptautinis Vilniaus oro uostas. Tai yra didžiausias komercinis oro uostas Lietuvoje, 2018 m. Aptarnavęs daugiau nei 4,9 mln. Keleivių. Vilniaus oro uoste numatyti tiesioginiai keleivių skrydžiai į 57 paskirties vietas 27 šalyse. Oro uostas įsikūręs plokščiakalnyje, Vilniaus pietuose. Jis yra nutolęs vos tik 7 km arba 15 minučių kelio automobiliu nuo sostinės centro. Šiame oro uoste teikiamos tokios papildomos paslaugos kaip:

  • Greitoji keleivių patikra;
  • Automobilių nuoma;
  • Automobilių parkingas;
  • VIP paslaugos;
  • Parduotuvės;
  • Verslo klubas;
  • Privilegijų kortelė;
  • Kavinės/restoranai;
  • Banko paslaugos;
  • Taxi paslaugos

Ir daugelis kitų...

Adresas: Rodūnios kelias 10A, Vilnius, Lithuania.

Kontaktai: telefono numeris: +370 612 44442

Naudingos saitvietės: https://www.vno.lt/ ; https://www.ltou.lt/en/aviation/airports-statistics/vno-2

Facebook

 

Kauno oro uostas

Kauno oro uostas (IATA: KUN, ICAO: EYKA), dar žinomas kaip Kauno tarptautinis oro uostas, yra antras pagal dydį oro uostas Lietuvoje. Tai yra tarptautinis oro uostas ir aptarnauja Kauno, Lietuvos teritoriją. Šiame oro uoste numatyti tiesioginiai keleivių skrydžiai į 25 paskirties vietas 13 šalių. Oro uostas yra centrinėje šalies dalyje, 14 km (8,7 mi) į šiaurės rytus nuo Kauno miesto centro ir 100 km į vakarus nuo sostinės Vilniaus. Šiame oro uoste teikiamos tokios papildomos paslaugos kaip:

  • Automobilių nuoma;
  • Automobilių stovėjimo aikštelė;
  • Parduotuvės;
  • Viešbučio paslaugos;
  • Kavinės/restoranai;
  • Banko paslaugos;
  • Valiutos keitykla;

Ir daugelis kitų...

Adresas: Oro uosto g. 4, Karmėlava, 54460, Kauno r.

Kontaktai: [email protected] ; telefono numeris: (8-612) 44442

Naudingos saitvietės: https://www.kaunas-airport.lt/en/ ; https://www.ltou.lt/en/aviation/airports-statistics/kun-2

Facebook

 

Palangos oro uostas

Palangos oro uostas (IATA: PLQ, ICAO: EYPA), dar žinomas kaip Tarptautinis Palangos oro uostas, yra trečias pagal dydį oro uostas Lietuvoje ir yra vakarinėje Lietuvos dalyje, prie Baltijos jūros. Oro uoste numatyti tiesioginiai keleivių skrydžiai į 10 vietų 8 šalyse. Trečias pagal dydį miestas – neužšąlantis uostas - Klaipėda, įsikūręs 35 km į pietus nuo oro uosto. Oro uostas turi puikias kelių jungtis su pagrindiniais regiono miestais ir kaimyninėmis šalimis. Šiame oro uoste teikiamos tokios papildomos paslaugos kaip:

 

  • Automobilių stovėjimo aikštelė;
  • Automobilių nuoma;
  • Valiutos keitykla;
  • Kavinės / restoranai;
  • Bankomatai;
  • Parduotuvės;
  • Bevielis internetas;
  • Mokesčių grąžinimas

Ir daugelis kitų...

Adresas: Liepojos pl. 1, Palanga, Lithuania

Kontaktai: el. paštas: [email protected] ; telefono numeris: (8-612) 44442

Naudingos saitvietės: https://palanga-airport.lt/en/ ; https://www.ltou.lt/en/aviation/airports-statistics/plq-2

Facebook

 

 

VYKIMAS Į LIETUVĄ TRAUKINIU

Kelionės traukiniu yra vienas iš populiariausių būdų pasiekti išsirinktą atostogų vietą. Taigi, keliauti po Lietuvą ir kitas kaimynines šalis galite pasitelkdami didžiausią Baltijos šalyse geležinkelio kompaniją - „Lietuvos geležinkelius“.

Čia rasite augiau informacijos apie „Lietuvos geležinkelius“, maršrutus, stotis: http://www.litrail.lt/en/home

Lietuvos Respublika dalyvauja įgyvendinant tarptautinį transporto projektą „Rail Baltica“, kuris kokybiška geležinkelio linija sujungs Varšuvą, Kauną, Rygą, Taliną ir, pasitelkus geležinkelio keltą, Helsinkį. „Rail Baltica“ geležinkelis yra sudedamoji tarptautinio transporto koridoriaus „North Sea-Baltic“ dalis, kuris sujungs Beniliukso šalis, Vokietiją, Lenkiją ir Lietuvą, o vėliau ir Latviją, Estiją bei Suomiją. Be to, ateityje šis koridorius Varšuvoje turės jungtį su transporto koridoriumi „Baltica – Adriatica“, sujungsiančiu geležinkelio vėže Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją, Slovėniją ir Italiją. Tokiu būdu Europoje formuojamos naujos šiaurės-pietų ir rytų-vakarų krovinių kryptys.

Daugiau informacijos apie šį projektą: http://www.rail-baltica.lt/

Čia galite sužinoti dabartinius traukinių maršrutus Lietuvoje, nusipirkti bilietus ir gauti geriausius pasiūlymus įdomiems maršrutams: https://www.traukiniobilietas.lt/portal/

Facebook

 

VYKIMAS Į LIETUVĄ KELTU

Klaipėdos uostas – labiausiai į šiaurę nutolęs neužšąlantis rytinės Baltijos jūros uostas. Tai svarbiausias ir didžiausias Lietuvos Respublikos transporto centras, kuriame susijungia jūros, sausumos ir geležinkelio keliai iš rytų ir vakarų. Šis uostas turi plačiausią laivybos linijų tinklą tarp Baltijos šalių. Klaipėda kasdien eksploatuoja 18 laivybos linijų su Danijos, Švedijos, Vokietijos, Lenkijos, Nyderlandų, Belgijos, Rusijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių uostais.

Daugiau informacijos apie Klaipėdos uostą: https://www.portofklaipeda.lt/

„TT-Line“ kviečia pamatyti Švediją ir Vokietiją, gerai praleisti laiką ir pamiršti transporto spūstis! Reguliarios keltų paslaugos iš Klaipėdos į Treleborgą (Švedija) ir Rostoką (Vokietija), grįžtant iš Travelundo (Vokietija) ir Treleborgo (Švedija) - yra puikus sprendimas trumpam verslo ar šeimos poilsiui.

Daugiau informacijos apie „TT-Line“, maršrutus ir tvarkaraščius: https://www.ttline.com/lt/keleiviai

„DFDS“ turi vieną didžiausių keltų tinklų Europoje. Maršrutai veda į Vokietiją, Švediją, Jungtinę Karalystę ir kitas žemyninės Europos, Skandinavijos ir Baltijos regiono šalis, įskaitant didžiuosius miestus, tokius kaip Kopenhaga, Oslas ir Amsterdamas. Surenkite kelionę keltu ir keliaukite automobiliu į Vakarų Europą ar Skandinaviją.

Daugiau informacijos apie „DFDS“, maršrutus ir tvarkaraščius: https://www.dfds.com/lt-lt/keleiviniai-keltai

Facebook

 

 

 

Partneriai