(0)

Bendruomenės programa

Trukmė
Priklauso nuo žmonių kiekio
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, lenkų, rusų, anglų, turkų, totorių kalbomis

Bendruomenės pirmininkas Tairas labai noriai dalijasi vieniems girdėtais, o kitiems visai nežinomais istoriniais faktais, pasakoja apie totorių gyvenimus, tada prie Vytauto ir dabar. 

Totorišką puotą galima pradėti nuo sriubos ir kibinų. Sriuba maloniai aštri ir šildanti, o kibinai šiek tiek kitokie nei kitur. Forma lyg apvalesnė, o mėsos atrodo daugiau. Vėliau vaišinsitės biriu, gardžiu plovu, koldūnais, balandėliais ir kitais pačių išsirinktais patiekalais. Tik nepamirškite pačio skaniausio deserto. To, apie kurį galvojate, kai užsimanote kažko saldaus. Kurį sapnuojate…apie kurį svajojate… čia jis! Šimtalapis! Jis toks minkštas – nėra sausos tešlos, ir aguonų daug. Pyragas pilnas medaus ir sviesto karamelės. Štai taip gali atrodyti Jūsų sekmadienio 4 valandų puota.

Kitos patirtys
Plaukimas Lapių užtvanka pramoginiu plaustu
Tai puikus poilsis norint paįvairinti savo vasarą.
Skaityti
Pėdų masažas
Pėda yra savotiškas kūno žemėlapis. Pėdų masažas atitinka viso kūno ir vidaus organų masažą. Masažo metu stimuliuojami taškai, esantys pėdose, taip stengiamasi paveikti vidaus organų aktyvumą. Masažuotojo prisilietimas padės susigrąžinti vidinę harmoniją ir gerą savijautą. Procedūrą sudaro: pėdų vonelė + viso kūno masažas + poilsis su arbata.
Skaityti
Maisto gaminimas pečiuje
Maisto gaminimas pečiuje "Dzūkijos uoga" sodyba nuomai organizuoja maisto gaminimo pečiuje ir  ant laužo edukacijas. Edukaciniai maisto gaminimo pečiuje užsiėmimai 8-15 poiosiautojų grupėms. Maisto  ruošimas tikrame "Pompėjos" tipo moliniame picų pečiuje  sodybos Dzūkijoje kieme. Tikras plovas kazane ant laužo , Picų kepimo pramoga  ir kiti   sodybos su maistu   pasiūlymai ...
Skaityti
Ožkų sūrių programa
„Edukacija – sūrio gamybos rodymas“ „Septynių rūšių ožkų pieno sūrių degustacija“ Šeimininkė organizuoja vienos valandos ekskursiją, kurios metu susipažinsite su ožkų ūkiu ir sūrine.
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai