(0)

Saldus sūris

Trukmė
Suaugusiems iki 60 min., vaikams iki 45 min.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus , dažniausiai savaitgaliais
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, lenkų kalbomis

Šio sūrio edukacijos metu lankytojai sužinos sūrio kelio istoriją ir naudą žmogaus organizmui, pamatys ir bus supažindinami su senoviniais įrankiais, kurių pagalba buvo gaminami sūriai ir kiti maisto produktai. Šie autentiški įrankiai surinkti iš močiutės sodybos ir aplinkinių kaimų. Šeimininkė edukacijos metu papasakoja ir apie turinčius paslaptį siuvinėtus paveikslus, kurie puošia amatų pastato sienas. Be to, lankytojai patys gamins suriūkus: dės sūrio masę į sūrmaišį, išmoks slėgti sūrį ir turės ką parvežti savo šeimoms lauktuvių. Kol sūriai spausis, šeimininkė lankytojus pavaišins aromatinga arbatžolių arbata, papasakos kiekvienos arbatžolės naudą žmogaus organizmui, kokias arbatas ir kada vartoti, kaip gaminami aromatingi arbatžolių mišiniai, vaišins savo rankų darbo sūriais.

Kitos patirtys
Šaudymo pramogos vaikams
Specialiai vaikams yra įrengtas tiras šaudymui iš dažasvydžio šautuvų. Iš pneumatinio šautuvo vaikai gali šaudyti iš gulimos padėties arba nuo atramos.
Skaityti
Baidarių nuoma Dubysoje
Slėnio krantus skalaujanti Dubysa – viena populiariausių ir gražiausių Lietuvos upių, miškais apaugusiais šlaitais, salpinėmis pievomis. Būtent todėl viena populiariausių pramogų – iškyla baidarėmis. Galima rinktis iš penkių skirtingo sudėtingumo trasų, todėl kasmet šią duburiuotą upę renkasi tiek vandens sporto entuziastai, tiek šeimos su vaikais. Pasimėgavus plaukimu, poilsį galima pratęsti  stovyklavietėje...
Skaityti
Mikierių pažintinis-nuotykių takas
Žygis pagal mūsų parengtą legendą aplankant įdomiausius vietovės objektus (pakabinamą tiltą, upės vingius, pliažiukus, įspūdingus ąžuolus, itin tyrą šaltinį, danielyną, senąjį Inkūnų kaimą, medinę bažnytėlę, keramikus. Visi, objektai nuo sodybos nutolusius iki 1 km atstumu. O jei turite kažkokią progą (mokyklos išleistuvės, įmonės renginys, bernvakaris, mergvakaris), šis žygis gali savyje turėti netikėtų įvairaus pobūdžio komandinių ir individualių užduočių, žyguo metu...
Skaityti
Hidromasažinis kubilas
Poilsis hidromasažiniame kubile suteiks galimybę atsipalaiduoti ir bent trumpam pabėgti nuo kasdienybės, pakeisti aplinką ir pasidžiaugti jaukiomis akimirkomis. O, kad po malonių akimikrų kubile nereiktų skubėti namo, Ungurinio ežero namai, už papildomą kainą, jums gali pasiūlyti jaukią nakvynę.
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai