(0)

Šventinių meduolių kepimas ir puošyba

Miegamų vietų skaičius
15 - 24
Kaina
60 - 120 €
Trukmė
ne trumpiau kaip 2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, anglų, rusų ir vokiečių kalbomis

Atvykę į Rumšiškes, Lietuvos liaudies buities muziejaus miestelį, į seną kepėjo namą (iš Musninkų miestelio), galėsite dalyvauti edukacinėje programoje. Jos metu sužinosite apie meduolių kepimo ypatumus, tradicijas, paragausite skirtingos tešlos meduolių, pabandysite keliais būdais juos pasigaminti ir pasipuošti. Meduolius gaminsite naudojant specialias medines formeles arba tiesiog rankomis. Iškepti meduoliai bus puošiami įvairių spalvų glaistu, paskui trumpam kišami į krosnį, kad glaistas išdžiūtų, sukietėtų. Pasigamintus meduolius išsivešite namo lauktuvėms. Medus turi konservuojančių savybių, todėl kepiniai ilgai nesensta ir pastovėję (kelias dienas sandariai uždaryti) įgauna ypatingą kvapą. Meduolių formavimas, kepimas ir puošimas – puiki priemonė lavinti kūrybinę vaikų (ir suaugusių!) saviraišką. Edukaciniai užsiėmimai pritaikomi įvairių amžiaus grupių muziejaus lankytojams.

Kitos patirtys
Dažasvaidžio kovos
Skaityti
Valtis
Rubikų ežeras – vienas didžiausių Lietuvoje, jį puošia 16 salų. Ežero vaizdais bei salomis galima pasigėrėti ne tik iš pietiniame krante esančio apžvalgos bokšto, bet ir pasiplaukiojimo valtimi metu. 
Skaityti
Šaudymas iš lanko
Medžiotojų sostinėje kiekvienas norintis bus individualiai apmokomas šaudyti iš lanko, supažindinamas su pagrindinėmis saugumo taisyklėmis. Po keleto bandomų šūvių rengiami įvairūs komandiniai ir individualūs šaudymo iš lanko turnyrai, varžybos.
Skaityti
Futbolo golfas
Tiems, kam mieliau paspardyti kamuolį, siūlome išbandyti naują sporto šaką. Futbolo golfas, kaip ir disko golfas, puikiai tinka visiems aktyvų laisvalaikį mėgstantiems žmonėms. Tai azartiškas, smagus užsiėmimas, tinkantis bet kokio amžiaus žmonėms.  Žaidžiama pagal tradicinio golfo taisykles. Tik vietoje kamuoliuko ir lazdų naudojamas futbolo kamuolys. Tikslas yra iš kuo mažiau bandymų įspirti kamuolį į tam skirtą duobutę.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai