(0)

Kaimiško sūrio gimimas

Miegamų vietų skaičius
Nuo 10
Kaina
Nuo 3 €
Trukmė
1 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Edukacinės programos ,,Kaimiško sūrio gimimas“ pasakojama sūrio atsiradimo istorija. Akcentuojami pagrindiniai lietuviško sūrio bruožai. Demonstruojama, kaip puode sutraukiama varškė, kaip slegiama spaustuvuose. Sūris gaminamas tik iš natūraliai rauginto karvės pieno. Beje, skaniausias pienas molinėse puodynėse. Pagal šį receptą pusiau saldus sūris Jurbarko krašte gaminamas labai seniai.

Kol jis slegiasi, galėsite išbandyti savo jėgas mušant sviestą autentiškame muštuvyje, pamatysite, kaip plaunamas sviestas, dalyvausite viktorinoje, o gal suvaidinsite pasakėčią ,,Lapė ir sūris“. Po visų linksmybių vaišinsitės šviežiai suspaustu sūriu, sviestu ir žolelių arbata.

Kitos patirtys
Apsilankyk keramikos studijoje
Giedriaus Mazūro keramikos studija - tai ne tik keramikos dirbtuvės, bet ir didelė erdvė kurioje įsikūręs metalinių skulptūrų parkas. Antalgės kaime senoje sodyboje yra laukiami visi norintys lipdyti, pažinti kūrybos džiaugsmą. Keramikos studijoje kuria ir maži ir dideli. Atvykite susipažinti su keramikos degimo būdu - raku. Patys sukursite puodelį, galėsite stebėti degimo procesą, kai darbai kaitinami iki 1000 laipsnių Celsijaus temperatūros, vėliau karšti dedami į pjuvenas ir...
Skaityti
Žygis po pelkes
Ar manote, kad lipti į klampią pelkę reikia daug drąsos?  Garantuojame nepamirštamus įspūdžius ir daug purvo kelnėse. Puiki galimybe ekstremalių pojūčių mėgėjams ne tik pasimaudyti purve, bet ir išmokti budrumo bei ištvermės. Tai suteikia daug adrenalino, yra nepaprastai linksma bei saugu, kadangi grupė lydi ir prižiūri patyręs vedlys. Taip pat norintiems ramiau praleisti vakarą siūlome pasiplaukioti aerovaltimi bei pasimaudyti nuostabaus grožio gamtos...
Skaityti
"Gintarinis pirties namelis"
Siūlome pilnai įrengtą pirties namelį: erdvi salytė, pirtis, dušas, WC, mini virtuvėlė, lauko terasa, šašlykinės vieta. Po pirties galėsite atsigaivinti šalia esančiame Akmenių ežere.
Skaityti
Šaudymas iš lankų
Tai Jūsų galimybė patirti dar neatrastus dalykus ir puikiai praleisti laiką pramogaujant. Šaudymas vyksta į taikinius keturiais lankais į apvalius popierinius taikinius. Instruktorius Jus pamokys, kaip reikia naudotis inventoriumi ir padės šaudymo metu.
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai