(0)

Tradiciniai žemaitiško darželio augalai

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma nuo gegužės pradžios iki spalio vidurio
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Sodyboje surinkta ir auginama daug tradicinių Žemaitijos krašto augalų. Žinome, kad nuo seno, kiekviena sodyba puošėsi savo gėlių darželiu. Gėlės buvo auginamos dėl grožio, magiškų ir vaistinių savybių.

Atvykę turėsite galimybę pamatyti ir sužinoti apie čia auginamus augalus, pamatyti sodybos augalų kolekciją. Išgirsite istorijų apie darželio tradicijas. Ragausime ūkyje pagamintų įvairių arbatų. Išbandysime savo intuiciją, gaminsime arbatas kiekvienas asmeniškai sau.

Tai ekologinis – biodinaminis ūkis, užsiimantis vaistinių augalų auginimu ir perdirbimu. Čia gaminamos įvairios kasdienės arbatos ir prieskoniai. Sužinosite apie augalų rinkimą ir perdirbimą. Sodyboje puoselėjami ir lietuviški amatai: audimas staklėmis, mezgimas, natūralus vilnos dažymas ir kt.

Kitos patirtys
Sala "Žvejų rojus"
Plaustas su sala romantikams ir žvejams.  Plauste yra stalas, suoliukas, šašlykinė, malkos bei namelis su lovomis dviems ir apšvietimu. Saloje yra pavėsinė, rūkykla žuvims, hamakai, laužavietė, sūpynės, tualetas ir apšvietimas.  Yra galimybė statyti palapines.  Paslauga skirta iki 15 asmenų. 
Skaityti
Pažintinė-pramoginė programa „Patefonų pasaulyje“
Kviečiami apsilankyti sodyboje veikiančioje unikalioje patefonų ekspozicijos parodoje. Patefonai rinkti daugiau nei 45 metus, tai šeimos pomėgis. Visi skirtingi, beveik visi veikiantys. Ne vienas eksponatas pagamintas meistro - sodybos šeimininko pagal šiuolaikinį, modernistinį dizainą. Siūlome turistinėms grupėms pažintinę-pramoginę programą „Patefonų pasaulyje“. Pageidautina turistinės grupės nuo 15 iki 50 asmenų. Kaina asmeniui 7 eu....
Skaityti
Procedūra pigmentuotai veido odai
  Procedūra skirta pigmentuotai, raukšlėtai odai. Procedūros metu naudojama profesionali itališka WORLD OF BEAUTY kosmetika. Procedūrai specialiai parinktos kosmetikos ir masažo dėka oda sudrėkinama, įgauna jaunatviško švytėjimo, tampa šviesesnė bei sumažinama pigmentacija. Naudojamų produktų sudėtyje yra tokie ingredientai, kaip migdolų rūgštis, nuo kurios nesilupa oda, nėra odos pažeidimų ar kitų šalutinių poveikių. Migdolų...
Skaityti
Sausainių kepimo edukacija
Kepyklėlėje turėsite galimybę patys ruošti tešlą, formuoti sausainius, kepti ir ragauti. Šeimininkai Jums pasiūlys ekskursiją po parką, o taip pat supažindins su senais ar atkurtais namų apyvokos daiktais. Edukacijos metu sužinosite apie tradicinius lietuvių liaudies kepinius, medžio drožinius, skulptūras, jų paskirtį, vietą bei prasmę lietuvio gyvenime.
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai