(0)

Tradiciniai žemaitiško darželio augalai

Trukmė
2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma nuo gegužės pradžios iki spalio vidurio
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų kalbomis

Sodyboje surinkta ir auginama daug tradicinių Žemaitijos krašto augalų. Žinome, kad nuo seno, kiekviena sodyba puošėsi savo gėlių darželiu. Gėlės buvo auginamos dėl grožio, magiškų ir vaistinių savybių.

Atvykę turėsite galimybę pamatyti ir sužinoti apie čia auginamus augalus, pamatyti sodybos augalų kolekciją. Išgirsite istorijų apie darželio tradicijas. Ragausime ūkyje pagamintų įvairių arbatų. Išbandysime savo intuiciją, gaminsime arbatas kiekvienas asmeniškai sau.

Tai ekologinis – biodinaminis ūkis, užsiimantis vaistinių augalų auginimu ir perdirbimu. Čia gaminamos įvairios kasdienės arbatos ir prieskoniai. Sužinosite apie augalų rinkimą ir perdirbimą. Sodyboje puoselėjami ir lietuviški amatai: audimas staklėmis, mezgimas, natūralus vilnos dažymas ir kt.

Kitos patirtys
Hidromasažinis kubilas
Poilsis hidromasažiniame kubile suteiks galimybę atsipalaiduoti ir bent trumpam pabėgti nuo kasdienybės, pakeisti aplinką ir pasidžiaugti jaukiomis akimirkomis. O, kad po malonių akimikrų kubile nereiktų skubėti namo, Ungurinio ežero namai, už papildomą kainą, jums gali pasiūlyti jaukią nakvynę.
Skaityti
Baidarės Virvytės upe
Labai smagus ir linksmas plaukimas Virvytės upe. Nuomojamos baidarės su minkštomis sėdynėmis, lengvais irklais, ir gelbėjimosi liemenėmis. Parvežimas iš galutinio plaukimo taško.   Maršrutai: Janapolė – „Angelų malūno“ sodyba   „Angelų malūno“ sodyba – Biržuvėnų dvaras   Žmonių kiekis:   nuo 4 žmonių iki 100 žmonių Lankymas:  nuo...
Skaityti
Kūno pilingo ritualas „Egzotinė kelionė“
  Egzotiškas aromatas jus nukels į saulėtų šiltų kraštų kelionę, kurios pojūčius jausite ir po procedūros. Sudėtyje esantys vertingi simondsijų ir migdolų aliejai puikiai drėkina odą, pašalina nelygumus ir gydo uždegimus, skatina odos atnaujinimą bei rūpinasi odos elastingumo atkūrimu. Kiekvienas šveitiklio prisilietimas, tai tarsi gundantis desertas Jūsų odai, po kurio ji taps elastinga, glotni ir neįtikėtinai švytinti. Procedūrą...
Skaityti
Šaudymas iš lanko bei pneumatinio ginklo
Norintiems ekstremalesnių pojūčių siūlome išmėginti savo jėgas bei taiklumą šaudant iš pneumatinio ginklo, o norintys prisiminti vaikystę gali pasirinkti šaudymą iš lanko į stacionarius taikinius. Apmokysime kaip reikia naudotis inventoriumi, supažindinsime su ginklais. Abi pramogos vykdomos lauke, esant geram orui.
Skaityti
Daugiau (276)
Partneriai