Etnografiniame rūsyje, vasaros bei žiemos sezonais, nuolatos vyksta degustacijos. Trumpos edukacinės programos metu, lankytojams yra siūloma paragauti naminio vyno, sodyboje gamintų tradicinių lietuviškų dešrų, džemų, uogienių.
Šio sūrio edukacijos metu lankytojai sužinos sūrio kelio istoriją ir naudą žmogaus organizmui, pamatys ir bus supažindinami su senoviniais įrankiais, kurių pagalba buvo gaminami sūriai ir kiti maisto produktai. Šie autentiški įrankiai surinkti iš močiutės sodybos ir aplinkinių kaimų. Šeimininkė edukacijos metu papasakoja ir apie turinčius paslaptį siuvinėtus paveikslus, kurie puošia amatų pastato sienas. Be to, lankytojai patys gamins suriūkus: dės...
Pasibuvimas geriausių draugų apsuptyje gali būti įdomus ir prasmingas. Kūrybinio mergvakario metu atliekame arbatos gėrimo ritualą, atveriame pasaulio išminties skrynelę, rašome linkėjimus ant jūros akmenėlių. Šiltai pabendravę keliaujame į meno pamoką. Veliame veltinio šalį, piešiame ant šilko arba kuriame porcelianinių puodelių rinkinį nuotakai. Etnografiniuose mergvakariuose kuriame ritualinę pirtelę, supažindiname su senoviniais...