Rugpjūčio 30 d. suorganizavome antrą mokymų ciklo „Bendradarbiavimas vietinio maisto tiekimo grandinėje“ seminarą, kuris įvyko Klaipėdos r., Petrutės Račkauskienės sodyboje.
Vietinio maisto vartojimo kultūra atsiranda iš žinojimo, kas yra vietinis produktas, kodėl jis naudingas ir galimybės rinktis kuo daugiau vietinių produktų bei patiekalų. Kaimo turizmo sodybos yra puiki terpė auginti vietinį maistą atpažįstančius vartotojus, kadangi vietinių turistų skaičius čia sudaro nuo 70-80 proc. Bendradarbiaudami su užsienio partneriais įvairiuose projektuose turime patirties ir kompetencijos pasiūlyti inovatyvių būdų, tinkamų ūkininkų produkcijos pardavimams. Daugumoje Baltijos jūros regiono šalių veikia įvairūs vietinio maisto tinklai, turintys bendrą rinkodarą, logistiką ir gebantys ekonomiškai bei efektyviai realizuoti vietinių gamintojų produkciją. Pasinaudodami kitų šalių patirtimi bei lektorės žiniomis šioje srityje norėjome ūkininkus bei kitus kaimo turizmo verslininkus supažindinti su vietinės produkcijos pardavimo kanalais ir būdais.
Šių mokymų metu lektorė papasakojo apie bendradarbiavimo privalumus bei paskatino ūkininkus ir kaimo gyventojus kooperacijai savo užaugintos/pagamintos produkcijos realizavime. Taip pat pristatė KPP paramos trumpoms maisto grandinėms galimybes, inovatyvų B2B produkcijos pardavimo modelį bei kartu su renginio dalyviais diskutavo apie tai, kaip lengviau savo produkciją pasiūlyti restoranams bei kavinėms, kokie reikalavimai ir poreikiai yra HoReCa sektoriuje.
Dar vienas šių mokymų ciklas planuojamas rugsėjo antroje pusėje.
Projektui skirta 33 687,00 Eur dydžio parama, iš kurios Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos sudaro iki 28 633,95 Eur, t. y. 85 proc. sumos, ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos sudaro iki 5 053,05 Eur, t. y. 15 proc. paramos sumos.