(0)
2023 / 10 / 11

Įvyko antrasis kaimo tinklo projekto seminaras apie kulinarinį turizmą

Spalio 9 d. suorganizavome antrąjį mokymų ciklo „Kulinarinis turizmas – vis dar neišnaudota niša Lietuvos kaimo turizmo verslui“ seminarą, kuris įvyko Šilutės rajone.

Seminaro vieta ne veltui buvo pasirinkta išskirtinė - susitikome laive, kur plaukdami kalbėjome apie Mažosios Lietuvos kulinarines tradicijas, žuvies svarbą šiame krašte bei apie klasterį „Žuvies kelias“ ir kaip jis sukūrė sėkmingą ir patrauklų lankytojams turizmo produktą.

Visų pirma, susipažinome su Mažosios Lietuvos kulinarinėmis tradicijomis, kurios perimtos iš čia gyvenusių vokiečių, tad kafija ir vofeliai šiame krašte įprastas patiekalas. Pamario gyventojų kasdienybė – žuvis. Kulinarijos istorikai teigia, kad senovėje čia žmonės valgydavę žalią žuvį. Senas žuvies gaminimo būdas – kepimas lauže pasmeigus ant vytelės. Žuvis kas dieną imta kepti keptuvėse tik po Pirmojo pasaulinio karo. Kuršių marių kaimų žvejai žuvienę virdavo rečiau, tačiau mėgdavo žuvį troškinti duonkepėje krosnyje su bulvėmis. Ilgesniam išlaikymui žuvį sūdydavo, džiovindavo ir rūkydavo.

Susipažinome su Pamario turizmo klasteriu „Žuvies kelias“ - tai išskirtinis kulinarinis vandens turizmo maršrutas pamaryje, plaukiant Kuršių mariomis, Nemuno delta, Drevernos ir Minijos upėmis, Karaliaus Vilhelmo kanalu. Kruizo metu keliautojai grožisi pamario gamta, aplanko krašto lankytinus objektus, susipažįsta su Mažąja Lietuva, žvejybos tradicijomis, ir, svarbiausia – paragauja žuvies kulinarinio paveldo ir kitų gardžių patiekalų. Diskusijų metu įsitikinome, kad turizmo versle labai svarbu vadovautis principu, kad visi šio verslo atstovai yra kolegos, kurie gali vieni kitiems padėti, o ne konkurencija. Svarbu suvokti, kad keliautojai ieško įvairių, bet kokybiškų patirčių ir lengviausias būdas išpildyti šį norą - kooperacija.

Renginio programa

10:30-11:00 Dalyvių registracija

11:00–11:45 Vietinis maistas – viena svarbiausių turizmo sudėtinių dalių

11:45-12:30 Kulinarinio turizmo gerosios patirties pavyzdžiai

12:30-12:50 Kavos pertrauka

12:50-13:35 Kokia kulinarinio turizmo patirtis Lietuvoje?

13:35-14:20 Bendradarbiavimo galimybės siekiant skatinti vartoti vietinius maisto produktus  

14:20-15:00 Diskusijos

 

Dar 1 seminaras planuojamas šių metų pabaigoje. Sekite informaciją!

 

 

Projektui įgyvendinti skiriama iki 47 705,00 Eur (su PVM) dydžio parama su 90 proc. intensyvumu, iš jos Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos sudaro iki 40 549,25 Eur, t. y. 85 proc. paramos sumos, ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos sudaro iki 7 155,75 Eur, t. y. 15 proc. paramos sumos.

 

 

Suorganizavome pirmąjį hakatoną
2023 / 12 / 01

Suorganizavome pirmąjį hakatoną

Šią savaitę suorganizavome pirmąjį mūsų ir projekto BASCIL hakatoną, kuris vyko Kauno kolegijoje. Hakatono tikslas buvo kiekvienam projekto pilotinio regiono dalyviui – ūkininkui ar verslininkui, sukurti naują arba atnaujintą kulinarinio turizmo produkto ir/arba paslaugos pasiūlymo koncepciją: kokia tai paslauga, kokiems klientams j...
Suorganizavome COSME projekto įvadini renginį
2023 / 10 / 27

Suorganizavome COSME projekto įvadini renginį

Spalio 26 d. Kelmės rajone suorganizavome pirmąjį EuroCluster projekto dalyvių susitikimą.
Įvyko BASCIL projekto viešinimo seminaras
2023 / 10 / 20

Įvyko BASCIL projekto viešinimo seminaras

Šią savaitę surengėme projekto "BASCIL - Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas" viešinimo seminarą. Mūsų projekto ir šio renginio tikslas, kad būtų pasakojamos žmonių istorijos, projektų veiklomis sukurti pokyčiai bei...
Įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos žaliosios bangos dalis“
2023 / 10 / 19

Įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos...

Spalio 18 d. Kelmės rajone įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos žaliosios bangos dalis“, kuria uždarėme 2023 m. kaimo turizmo sezoną.
BASCIL projekto susitikimas
2023 / 09 / 26

BASCIL projekto susitikimas

Praėjusią savaitę turėjome dar vieną BASCIL projekto susitikimą Radviliškio rajone.
Įvyko seminaras „Kulinarinis turizmas – vis dar neišnaudota niša Lietuvos kaimo turizmo verslui“
2023 / 09 / 21

Įvyko seminaras „Kulinarinis turizmas – vis dar neišnaudota niša...

Rugsėjo 20 d. suorganizavome pirmą mokymų ciklo „Kulinarinis turizmas – vis dar neišnaudota niša Lietuvos kaimo turizmo verslui“ seminarą, kuris įvyko Radviliškio rajone, sodyboje „Panekelpių kaimas“.
Šaltibarščių čempionatas 2023
2023 / 08 / 07

Šaltibarščių čempionatas 2023

Šeštadienį, Radviliškio rajone, Pakiršinio dvaro parke, vyko šaltibarščių čempionatas. Jame buvo gaminamas šis tradicinis patiekalas, vyko degustacijos, koncertai, parodos, taip pat amatininkų ir tautinio paveldo gaminių mugė.
Mokesčių reforma
2023 / 08 / 01

Mokesčių reforma

Kaimo turizmo verslininkai pajamas uždirba privačios iniciatyvos pagrindu: yra pilnai savo turtu atsakingi už vykdomą veiklą, prisiima rizikas ir patiria ir neatskaitomų kaštų. Tai nėra alternatyvi darbo santykių forma ir mes, kaimo turizmo verslininkai, nepritariame LR Vyriausybės rengiamai mokesčių reformai, kuria siūloma didinti pajamų...
Projektas CORDIALIS įgauna pagreitį
2023 / 06 / 05

Projektas CORDIALIS įgauna pagreitį

Prie šio projekto dirbame jau beveik pusantrų metų ir galime pasidžiaugti jau pasiektais rezultatais. Oficialiai pabaigėme pirmą projekto dalį, kuri buvo pažymėta bendru renginiu Italijoje. Tačiau apie tai, ką nuveikėme anksčiau, jau kalbėjome, o dabar norėtume papasakoti apie projekto naujienas ir ateities planus.
Nauja draugystė su Gruzija - didesnės galimybės Lietuvos regionų turizmui
2023 / 06 / 02

Nauja draugystė su Gruzija - didesnės galimybės Lietuvos regionų...

Gegužės viduryje Sakartvele vyko IV-oji tarptautinė kaimo turizmo konferencijoje, kur asociacijos prezidentė skaitė pranešimą apie Lietuvos kaimo turizmą, pasidalino geraisiais mūsų narių pavyzdžiais bei pristatė Miško tako projektą.
Partneriai