(0)
2020 / 09 / 11

Ar ūkininkai gali ir nori dirbti su verslo sektoriumi?

Lietuvos kaimo turizmo asociacija jau trečius metus vykdo Interreg programos projektą  Baltic Sea food. Šiame projekte mūsų misija yra skatinti vietinių produktų vartojimą ir gerinti visų šios grandies dalyvių kompetencijas. Grandinės dalyviai yra ūkininkai, smulkūs vietiniai maisto gamintojai, Horeca sektorius, kaimo turizmo sodybos, ūkininkų parduotuvėlės bei galutiniai vartotojai. Šio projekto apimtyje siekiame pastiprinti ūkininkų bendradarbiavimo su Horeca sektoriumi galimybes.

Labai džiaugiamės partneryste su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir jų noru bendradarbiauti. Krizinis laikotarpis maisto grandinės dalyvius privertė ieškoti naujų bendradarbiavimo galimybių, restoranų šefai pradėjo labiau domėtis vietine produkcija. Sustojusi ekonomika davė laiko ir erdvės pamąstymams ir norui pabandyti mūsų ūkininkų produktus platesniam ratui. Vasaros metu turėjome pora susitikimų su LVVK asociacijos nariais, vieną kartą dalyvavome jų renginyje, kitą kartą pasikvietėme į savo renginį. Tokiuose susitikimuose kvietėme dalyvauti ir ūkininkus, kurie nusiteikę bendradarbiauti su Horeca, atsižvelgti į jų pageidavimus ir pateikti pasiūlymus, atitinkančius sektoriaus poreikius.

Liepos mėnesį organizavome renginį, kurio metu ūkininkai pristatė savo produkciją, o vietinio maisto tinklas „Rupūs miltai“ supažindino su bendradarbiavimo modeliu (B2B). „Rupūs“ miltai tai žemės ūkio kooperatinė bendrovė, siūlanti Lietuvos ekologiniuose ūkiuose užaugintą produkciją. Tai tarpininkas tarp ūkininko ir Horeca sektoriaus, besirūpinantis produkcijos rinkodara, logistika ir pardavimais. Kaune yra įkurta ir jų fizinė parduotuvė, kur kiekvienas užsukęs turi galimybę įsigyti šviežių kaimiškų produktų. Renginyje buvo galimybė ne tik gyvai pabendrauti su ūkininkais, padegustuoti jų siūlomų produktų, bet ir gauti realius pasiūlymus, atitinkančius restoranų bei kavinių poreikius.

Tęsiant gražią draugystę rugsėjo pradžioje LKTA dalyvavo Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių  asociacijos organizuojamame renginyje, kurio metu virtuvėms šefams pristatomos maisto technologinės naujovės, nauji skonių deriniai bei viskas, kas skirta užtikrinti maisto saugos ir higienos reikalavimus šiame sektoriuje. Renginyje pakvietėme sudalyvauti Lietuvos daržovių augintojų asociacijos narius bei dar vieną maisto tiekimo tinklą - „Merkio produktai“. Renginyje ūkininkai pristatė sezono gėrybes – šviežias, raugintas, džiovintas daržoves, riešutus, uogas bei didelį susidomėjimą sukėlusias burgundiškas sraiges. „Merkio produktai“ tai irgi tarpinė organizacija tarp ūkininko ir vartotojo, valdanti užsakymus, besirūpinanti logistika bei rinkodara. Tarp „Merkio produktai“ klientų apie 10 proc. sudaro Horeca sektorius, kurį tinklas ateityje planuoja didinti. Renginyje taip pat buvo galima pabendrauti su ūkininkais,padegustuoti jų siūlomos produkcijos.

Labai tikimės, kad tokių renginių pagalba atsiradusios partnerystės bus ilgalaikės ir skatiname, jog ir kaimo turizmo sodybose atsirastų kuo daugiau vietinių produktų, vyktų glaudesnis bendradarbiavimas su vietiniais ūkiais ir turistai turėtų visas galimybes įsigyti kaimiškų gėrybių iš aplinkinių ūkių. Bendradarbiavimas tarp skirtingų sektorių leidžia tobulėti ir būti stipresniais šiandieninėje rinkoje. Vietinio maisto kultūra Lietuvoje pradeda įgauti pagreitį, o mes įgyvendindami įvairius projektus ir dalindamiesi užsienio šalių patirtimi stengsimės kaip įmanoma labiau ją populiarinti. Mąstykime plačiau ir valgykime kuo arčiau mūsų užaugintus produktus!

Renginys buvo organizuojamas įgyvendinant Interreg programos projektą Baltic Sea Food.

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas
2024 / 03 / 15

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas

2024 m. balandžio 5 d. 11 val. Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų (K. Donelaičio g. 2, Kaunas) priesalyje įvyks Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) Visuotinis narių susirinkimas. Registracijos pradžia 10.00 val.
Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H
2024 / 03 / 12

Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H

Jau kuris laikas dirbame prie Erasmus+ projekto CSS-H (Mažų ir vidutinių įmonių svetingumo paslaugų vertinimas ir tobulinimas). Tie, kurie susipažino su projektu nuo jo pradžios, žino mūsų išsikeltus tikslus, tačiau, daugelis apie CSS-H išgirsta tik dabar, todėl norime trumpai supažindinti su šiuo projektu. 
Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!
2024 / 01 / 30

Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!

DŽIUGI ŽINIA! Miško takas išrinktas sėkmingiausiu 2023 m. turizmo projektu, garsinančiu Lietuvą užsienyje!
Regionų paveldo skatinimas
2024 / 01 / 03

Regionų paveldo skatinimas

Regionų paveldo skatinimas vykdant interaktyvią veiklą „CORDIALIS“ komanda sukūrė daug įvairios mokomosios medžiagos, skirtos didinti Europos amatų ir kultūros paveldo žinomumą. Į šią parengtą medžiagą įeina: 1) vadovas, skirtas amatininkams ir specialistams, norintiems interaktyviai pristatyti savo veiklą bei produktus int...
Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo RuralTour veikla
2023 / 12 / 15

Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo...

Gruodžio 12 dieną suorganizavome ataskaitinį atstovavimo Europos kaimo turizmo federacijoje „Rural Tour“ seminarą, kuris įvyko Alytaus rajone.  
Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius
2023 / 12 / 14

Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra Keliauk Lietuvoje skelbia balsavimą už 2023 m. LIETUVOS TURIZMO SĖKMINGIAUSIUOSIUS.
Suorganizavome pirmąjį hakatoną
2023 / 12 / 01

Suorganizavome pirmąjį hakatoną

Šią savaitę suorganizavome pirmąjį mūsų ir projekto BASCIL hakatoną, kuris vyko Kauno kolegijoje. Hakatono tikslas buvo kiekvienam projekto pilotinio regiono dalyviui – ūkininkui ar verslininkui, sukurti naują arba atnaujintą kulinarinio turizmo produkto ir/arba paslaugos pasiūlymo koncepciją: kokia tai paslauga, kokiems klientams j...
Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį
2023 / 10 / 27

Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį

Spalio 26 d. Kelmės rajone suorganizavome pirmąjį EuroCluster projekto dalyvių susitikimą.
Įvyko BASCIL projekto viešinimo seminaras
2023 / 10 / 20

Įvyko BASCIL projekto viešinimo seminaras

Šią savaitę surengėme projekto "BASCIL - Inovatyvūs sprendimai kaimiškų vietovių maisto gamintojams: veiklos įvairinimo skatinimas, teikiant kulinarinio turizmo paslaugas" viešinimo seminarą. Mūsų projekto ir šio renginio tikslas, kad būtų pasakojamos žmonių istorijos, projektų veiklomis sukurti pokyčiai bei...
Įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos žaliosios bangos dalis“
2023 / 10 / 19

Įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos...

Spalio 18 d. Kelmės rajone įvyko konferencija „Ekologinis turizmas Lietuvoje – Europos žaliosios bangos dalis“, kuria uždarėme 2023 m. kaimo turizmo sezoną.
Partneriai