(0)

Raugintų kopūstų sriuba su rūkytais šonkauliukais „Bernelių užeigoje“

Kulinarijos istorikai mano, kad gūžiniai kopūstai į Lietuvą atkeliavo XIII a. su kryžiuočių pulkais. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenė nuo maisto nepritekliaus ir ligų gynėsi būtent kopūstais, ypač šaltuoju metų laiku. Vėliau kopūstas kasdieniniame racione buvęs dažnas ingredientas, neapsieita be jo ir švenčių apeiginėse vaišėse. Raugintų kopūstų sriuba su rūkytais šonkauliukais jau tapusi valgio simboliu. Ir šiandien Dzūkijoje, Žemaitijoje, kai per vestuves atneša karštą raugintų kopūstų sriubą ant stalo, reiškia, kad vestuvės baigiasi.  

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai