(0)

Mieliniai riestainiai „Bernelių užeigoje“

Tai apvalaus arba pailgo žiedo formos pyrago kepinys, paprastai kepamas iš mielėmis kildintos kvietinių miltų tešlos. Suformuoti maždaug plaštakos dydžio riestainiai trumpai paverdami vandenyje, po to kepami. Iškepto riestainio minkštimas būna tankus, tąsus, o plutelė – nurudusi ir kartais trapi. Riestainiai prieš kepant dažnai pabarstomi kokiomis nors sėklomis (tradiciškai – aguonų ar sezamo), kurios įkepa į plutelę. Riestainių su skyle forma yra šimtų metų senumo, dėl to kepiniai geriau iškepa, o per skylę riestainiai gali būti suveriami ant virvutės. Taip riestainius patogu gabenti, suverti jie patraukliau atrodo vitrinose ir ant prekystalių.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai