(0)

Tradicinė žuvienė Gaidelių sodyboje

Edukacinės žuvienės virimo programos metu verdama  žuvienė  pagal  šimtametes  Rytų Aukštaitijos  krašto  žvejų  tradicijas.  Svečiai supažindinami  su  senovės  rytų  aukštaičių mitybos įpročiais,  gyvenimo  būdu  ir tradicijomis  nuo  XIII  a.  Sodyboje  taip  pat galima žvejoti, grybauti, uogauti.

Šeimininkai verda tradicinę žuvienę.

 

Paslaugų kainos sutartinės. Dėl apsilankymo ir edukacinių užsiėmimų prašome susitarti iš anksto.

----

Tradicinė žuvienė verdama laikantis griežtų nuostatų: žuvis turi būti šviežia ir pagauta vietoje, žuvienei pagardinti naudojamos tik tam tikros prieskoninės žolelės, o valgytojams nerekomenduojama į ją papildomai įsidėti net grietinės. Tikra žuvienė turėtų būti verdama tik ant laužo ir užbaigiama virti ritualu, nuo kurio žuvienė skaidrėja ir įgauna subtilų skonį - paimta iš laužo rusenanti gluosnio šaka panardinama į sriubą.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt