(0)

Karka su troškintais kopūstais „Bernelių užeigoje“

Šio raugintų kopūstų, troškintų su kiaulės kulniuku („karka“), patiekalo, būdingo Šiaurės Žemaičių regionui, gaminamas trunka ilgai. Kai kurios šeiminkės jį ruošia net kelias dienas. Naudojama kiauliena gali būti šviežia arba rūkyta (ši ilgiau verda). Vienam vidutinio dydžio kulniukui pakanka 3 litrų raugintų kopūstų. Į išvirusios mėsos sultinį suversti kopūstai troškinami ant silpnos ugnies. Geriausia gaminti ant kaimiškos krosnies, pamažu, leidžiant susifermentuoti. Kaip ir raugintų kopūstų sriuba, patiekalas skaniausias kitą dieną. Tai riebus, sotus maistas, tinkantis šaltuoju metų laiku.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai