(0)

Didžkukuliai „Bernelių užeigoje“

Bene populiariausias bulvinis valgis Lietuvoje – didžkukuliai, dar kitaip vadinami cepelinais. Kodėl toks pavadinimas? Lietuviškų valgių tyrinėtojai tvirtina, kad kaip tik tuo metu, kai Lietuvoje į orą kilo lengvų dujų pripildytos mašinos – cepelinai, pasirodė ir tarkuotų bulvių kukuliai, su mėsos ar varškės įdaru.

Tai – labai sotus patiekalas. Kai tik lietuvaitės prisiruošia virti cepelinus, jų gamina daug, kad užtektų kelioms dienoms. Bulvių tarkių paplotyje dedamas mėsos įdaras, kuris paslepiamas paplotį uždarius delnais. Didžkukuliai tradiciškai verdami vėsiuoju metų laiku, kai rūsiuose gausu šviežių skanių bulvių.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai