(0)

Čirviniai blynai „Bernelių užeigoje“

Čirviniai blynai – dėl gražios formos vaikų itin mėgstamas patiekalas. Mažosios Lietuvos regiono lietuvninkai čirvinius blynus pradėjo kepti nusižiūrėję nuo vokiečių daugiau kaip prieš šimtą metų, ir vadino juos „vofeliais“. Rašytiniuose šaltiniuose teigiama, kad šis patiekalas atsirado Reino upės regione viduramžiais, kai tik atsirado specialios keptuvės su bičių korį primenančiu ornamentu, turinčiu širdelės formą. Lietuvninkai šiuos blynus kepdavo pavakariams, vakarienei ir tiekdavo į stalą su uogiene, valgydavo užsigeriant „kafija“ (kava) arba „tija“ (arbata). Šiuo metu blynai kepami visoje Lietuvoje ir vadinami „čirviniais“ blynais.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai