(0)

Cikorijų kava pas Almirą Didžiokienę

XVIII a. Lietuvos diduomenė rytais mėgaudavosi kava su pienu ir cukrumi. Kava tuo metu buvusi labai brangi ir laikyta ne tik gėrimu, bet ir vaistu. Plačiau atvežtinė kava imta vartoti XX a. pirmojoje pusėje ir tik didžiuosiuose miestuose bei Mažojoje Lietuvoje. Kavą lietuviai tuo metu dar gaminosi iš gilių, kiaulpienių šaknų, miežių ir kitokių grūdų, virė ją ir iš daržovių bei grūdų mišinio.

Cikorija – tai daugiamečio mėlynžiedžio žolinio augalo trūkažolės šaknis. Skrudintos ir maltos šaknys yra naudojamos maistui kaip kavos pakaitalas. Ji neturi kofeino ir nepasižymi organizmą bei protinę veiklą stimuliuojančiomis savybėmis.

Daugiau tradicinių lietuviškų patiekalų rasite www.skoniukelias.lt

Partneriai