(0)

Kulinarinis paveldas Šiaulių rajone

Besiilsint Šiaulių rajono kaimo turizmo sodybose, būtina paragauti šio rajono kulinarinio paveldo patiekalų. 

„Šopių sūriai“

Nijolės Šopienės sūriai įvertinti kulinarinio paveldo sertifikatu. Tai natūralūs, rankų darbo produktai.

Ekologiškas lietuviškas medus

Roma Mačienė – vieno pirmųjų ekologinio bityno šeimininkių šalyje. Šis medus pripažintas kulinarinio

paveldo produktu.

Smuklė „Kryžkelė“

Smuklė „Kryžkelė“ siūlo autentiškoje aplinkoje paragauti tradicinių Kurtuvėnų krašto patiekalų. Vienas jų – keptas kumpis su bulvėmis ir troškintais kopūstais.

„Grafo Zubovo“ viešbutis-restoranas

 Bubių dvaro kepsnys. Šviežios kiaulienos išpjova supinta su parūkyta šonine, marinuota garstyčių-krienų- česnakų-kmynų-pipirų-druskos mišiniu. Pateikiama su virta bulve, įdaryta keptomis voveraitėmis. Garnyras: sūdytos arba šviežios daržovės (priklausomai nuo metų laikų).

Kulinarinis paveldas
Sodyba „Girelė“
Sodybos komforto lygis
Sodybos komforto lygis
Juo žymimos kaimo turizmo sodybų kvalifikacinės (komforto) kategorijos. Jas savo nariams, teikiantiems poilsio kaime ir kaimo turizmo paslaugas, suteikia Asociacijos taryba, įvertinusi sodybos įrengimo ir poilsio kaime paslaugų teikimo lygį. Visos Asociacijos narių sodybos skirstomos į 5 kategorijas suteikiant joms vieno, dviejų, trijų, keturių ir penkių gandrų ženklus. Šios komforto kategorijos nustatomos pagal Asociacijos tarybos patvirtintus klasifikavimo reikalavimus.
Miegamų vietų: 30
Partneriai