2021 m. kovo 25 d. įvyko projekto "Baltic sea food" baigiamoji tarptautinė konferencija. 6 išskirtiniai pranešėjai, beveik 300 dalyvių, 4 valandų renginys įrodo, kad projektas buvo išties reikšmingas ir jo rezultatai įdomus aplinkiniams.
Nuo pat pradžių konferenciją buvo planuojama organizuoti gyvai - Estijoje. Deja, bet pandemija ir ribojimai perkėlė renginį į virtualią erdvę, tačiau tai nesutrukdė pakviesti išties kompetetingus pranešėjus bei pritraukti daugybės klausytojų iš skirtingų šalių.
Renginys prasidėjo sveikinimo žodžiu bei pirmąja sesija, kurios metu buvo pristatytas projektas "Baltic sea food", jo tikslas, rezultatai bei įsimintiniausios akimirkos. Projekto koordinatorė Silja Lehtpuu išsamiai papasakojo apie tris metus vykdytas veiklas ir jų poveikį gamintojams bei verslams. Toliau sekė partnerio iš Švedijos Niclas'o Fjellström'o pristatymas apie Baltijos Jūros regiono vietos maisto B2B platinimo modelį.
Antrojoje sesijoje girdėjome dvi praktines B2B maisto paskirstymo patirtis. Vieną realų Vokietijos pavyzdį pristatė Dörte Wollenberg, antrasis pavyzdys buvo pristatytas vieno garsiausių somelje bei internetinio kooperatyvo įkūrėjo Estijoje Kristjan Peäske.
Trečioji sesija atnešė įdomių įžvalgų apie ateities vizijas maisto ir kulinarinio turzmo sektoriuose. Silja Luide, garsi tinklaraštininkė Estijoje, pristatė gastro kelionių lūkesčius, o Nick Hall (Jungtinė Karalystė), pateikdamas pavyzdžius iš viso pasaulio, uždarė konferenciją interaktyviu pranešimu apie turizme esančias tendencijas, žmonių vartotojiškumą bei pavyzdžius kaip tai pakeisti ir sukurti teigiamus pokyčius.
Džiaugiamės, kad konferencija susilaukė didžiulio susidomėjimo, tai parodo, kad projektas, kurio partneriai buvome, yra iš tiesų reikšmingas. Per 3 metus surinkta medžiaga, praktiniai bandymai ir užmegzti ryšiai atneš naudos daugeliui vietinių gamintojų. Tikime, kad su projekto partneriais ir ateityje turėsime galimybę įgyvendinti ne vieną įdomią idėją, kurios rezultatais galėsime pasidalinti su visais!
Konferencijos įrašą bei pristatymų skaidres galite peržiūrėti projekto svetainėje - http://www.balticseaculinary.com/conference.
Renginys buvo organizuojamas įgyvendinant Interreg programos projektą Baltic Sea Food.