(0)

Pažintinė-edukacinė programa "Buvo maža gritelytė"

Nuotaikingoje pažintinėje edukacinėje "Buvo maža gritelytė" programoje (pageidautina programos rezervacija iš anksto) suaugusiems ir vaikams, išgirsite apie Vinkšninių kaimo praeities istorijas, pamatysite ten esančius riedulius. Akmuo - ir žmonijos istorijos metraštis. Taigi jis - ne tik gamtinio, bet ir istorinio kultūrinio paveldo objektas. Pamatysite sodyboje didelį akmenį, kuris pats vertingiausias, natūraliausias. Jis stovi ištisus šimtmečius toje pačioje vietoje, neišjudintas žmogaus. Sakoma tokie akmenys gydo, nuima nuovargį, o prie jo prigludus ar ant jo pasėdėjus ir galvos skausmas praeina. Prie jo prisilietus pajusite tarsi prisiliestumėte prie šimtus tūkstančių metų praeities.

Smagumas garantuotas, lieka tik atvykti!

Kitos patirtys
Maisto gaminimas pečiuje
Maisto gaminimas pečiuje "Dzūkijos uoga" sodyba nuomai organizuoja maisto gaminimo pečiuje ir  ant laužo edukacijas. Edukaciniai maisto gaminimo pečiuje užsiėmimai 8-15 poiosiautojų grupėms. Maisto  ruošimas tikrame "Pompėjos" tipo moliniame picų pečiuje  sodybos Dzūkijoje kieme. Tikras plovas kazane ant laužo , Picų kepimo pramoga  ir kiti   sodybos su maistu   pasiūlymai ...
Skaityti
Pažink Labanorą! - pėsčiųjų žygis po Labanoro regioninį parką
Maloniai kviečiame vaikų grupes į pažintinį pėsčiųjų žygį po Labanoro regioninį parką . Žygio metu supažindinsime su Labanoro girios gamtos turtais, medžių gyvenimo keliu, išmoksime skaičiuoti jų metus, apkabinsime pušis, kurių amžius siekia kelis šimtus metų, aplankysime Stirnių pilkapius, grožėsimės miško ežerėliais ir puikiais vaizdais, patirsime dar daug visokių įdomybių. Žygį ves čia gimęs ir užaugęs, čia ir gyvenantis ketvirtos kartos eigulys...
Skaityti
Žolynų viso kūno įviniojimas
Atsipalaiduokite ir leiskite, kad ne tik į Jūsų odą, bet ir sielą įsilietų žolelių energija, pripildyta aromatingais kvapais. 
Skaityti
Kulinarinio paveldo patiekalų degustacija
„Jurodyje“ mes didžiuojamės galėdami supažindinti svečius su senosios Lietuvių virtuvės valgiais ir gėrimais, bei suruošti tokią vakarienę, kokią valgė lietuviai prieš kelis šimtus metų. Mūsų protėviai buvo žemdirbiai ir gyvulių augintojai, todėl pagrindinį jų maistą sudarė tai, kas gyvena ir auga mūsų klimato zonoje. Senovės lietuviai labiausiai vertino įvairią mėsą – tiek užaugintą, tiek sumedžiotą. Didelę dalį raciono sudarė pieno ir grūdų...
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai