(0)

Lietuviški tradiciniai valgiai

Trukmė
Priklauso nuo pasirinkto patiekalo/patiekalų
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių kalba

Paruoštos edukacinės programos patenkins smalsiausių žingeidumą, kur sužinosite, kad keptas kumpis - bajoriškos virtuvės elementas, šiupiniai - valstiečių stalo dalis. Lietuva besidomintiems svečiams tokios programos bus puiki proga iš arčiau susipažinti su mūsų kultūriniais ypatumais ir virtuvės vingrybėmis.

CEPELINŲ GAMINIMO PAMOKĖLĖ

Kuomet svečiai iš užsienio paragauja cepelinų, dažnas iš jų paklausia – o kaip mėsa patenka į cepelino vidų? Padėkime jiems atsakyti į šį klausimą ir atskleiskime šią paslaptį. Svečiams pristatysime visą cepelinų gaminimo eigą – jiems teks skusti bulves, jas tarkuoti, sunkti, pjaustyti spirgučius ir t.t. Svečių rankomis pagaminti cepelinais yra išverdami ir atnešami paskanauti.

Restorano šeimininkės padės pagaminti cepelinus, išsukti kastinį, pagaminti šaltibarščius, iškepti kūčiukus ir kt. Visi patiekalai gaminami tradiciniais būdais.

Organizuojame renginius, kurių metu supažindiname su tradicijomis, papročiais bei šventėmis. Galime organizuoti tradicinę Kūčių vakarienę, Velykų šventę ir pan.

Kitos patirtys
Pažink Labanorą! - pėsčiųjų žygis po Labanoro regioninį parką
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size:14px"><span style="font-family:Arial,Helvetica,sans-serif">Maloniai kviečiame vaikų grupes į pažintinį pėsčiųjų žygį po <strong>Labanoro regioninį parką</strong>.</span></span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="font-size:14px"><span style="font-family:Arial,Helvetica,sans-serif">Žygio metu...
Skaityti
Pieno kelias
<p style="text-align:justify">Dalyvaudami edukacinėje programoje sužinosite, kaip mūsų senoliai gamino sūrį, grietinę ar var&scaron;kę, apžiūrėsite jų naudotą senovinę medinę techniką, ragausite kaimi&scaron;kų sūrių su namine duona ir sviestu. Programa įdomi ir smagi tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Tai puikus būdas supažindinti užsienio svečius su Lietuvos kulinarine kultūra. Programa vyksta &scaron;alia sodybos esančiame restorane &bdquo;Romnesa...
Skaityti
Pramoginis tiras
<p style="text-align:justify">Sodybos &scaron;eimininkai kviečia lankytojus pasinaudoti naujai įrengta tiro &scaron;audykla.</p> <p style="text-align:justify">Planuojate &scaron;vęsti &bdquo;Medžiotojų sostinėje&ldquo;, tačiau neturite idėjų, kaip užimti savo svečius? Pasinaudokite &scaron;ia pramoga &ndash; &scaron;audymą į taikinius mėgsta tiek vyrai, tiek moterys! &Scaron;audyklos privalumas &ndash; stogas...
Skaityti
Šakotis - pamėginkite išsikepti patys
<p style="text-align:justify">2 m 30 cm &ndash; toks Auk&scaron;čiausias Lietuvos rekordinis &scaron;akotis i&scaron;keptas įmonėje &bdquo;Romnesa&ldquo;. Ar norite pamatyti kaip jis atrodo? O gal būtų smagu tikros ugnies kaitroje i&scaron;sikepti &scaron;akotį patiems su draugais ar kolegomis? Kviečiame pas mus į svečius, nes:<br /> - Tik pas mus pamatysite kaip kepamas Lietuvos simboliu tapęs kulinarinio paveldo konditerinis gaminys...
Skaityti
Daugiau (283)
Partneriai