(0)

Žuvienės virimas

Trukmė
1-2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, vokiečių kalbomis

Keliaujant į Mažąją Lietuvą, sutiksite įdomių lankomų objektų ir žmonių. Vienas iš jų – Bronius Kalvaitis, kuris Jums išvirs tikros žuvienės ant laužo. Pirmiausia patogiai įsitaisę šalia jo stebėsite puodo dezinfekciją, tam tuščias puodas yra įkaitinamas ir perliejamas vandeniu. Tuomet jau pilamas švarus vanduo. Bronius pasakoja, kad ankščiau žuvienė buvo verdama tame vandenyje, kuriame pagauta žuvis. Laikai keičiasi, keičiasi ir papročiai. Kartu su Šyšos kaimo gyventoju galėsite sudėti bulves, morkas, įvairiais žoleles ir prieskonius. Verdamas aštresnis ir sūresnis sultinys, jam išvirus sudedama griežinėliais nuvalyta supjaustyta žuvis (sterkas, karšis – dėl riebumo ir ešerys) ir galiausiai įdedamas išpjaustytas svogūnas į puodo vidurį, kuris sudaro vandens lelijos įvaizdį. Žuvienė brandinama apie 10-15 minučių (neverdama). Bronius ištaigingai paima storesnę gluosnio šaką, įdeda į laužą, kad apanglėtų. Šis žuvienės užbaigimo ritualas, skirtas užgrūdinimui, kai dar rusenanti šaka panyra į sriubą. Pamatysite kaip žuvienė nuo jos skaidrėja, o paragavę pajusite itin subtilų skonį.

Kitos patirtys
Lietuviškos pirties malonumai
Ant sraunaus Kirkšnovės upelio šlaito stovi tradicinė Senoji pirtis su erdvia lauko teritorija bei itin talpiomis pavėsinėmis. Kalbama, kad ši pirtis yra viena seniausių vidurio Lietuvoje! Norintiems privatumo bei mėgstantiems pasidžiaugti pirties teikiamais malonumais – idealus pasirinkimas, ypač, kai visai netoliese stovi kubilas ir krenta įspūdingos vandens kaskados.
Skaityti
Edukacinė žuvienės virimo programa
Skaityti
Garinės ir lietuviškos pirties kompleksas
Skaityti
Viso kūno šveitimas
Džiaukitės švelnia oda dėka giluminio odos išvalymo. 
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai