Keliaujant į Mažąją Lietuvą, sutiksite įdomių lankomų objektų ir žmonių. Vienas iš jų – Bronius Kalvaitis, kuris Jums išvirs tikros žuvienės ant laužo. Pirmiausia patogiai įsitaisę šalia jo stebėsite puodo dezinfekciją, tam tuščias puodas yra įkaitinamas ir perliejamas vandeniu. Tuomet jau pilamas švarus vanduo. Bronius pasakoja, kad ankščiau žuvienė buvo verdama tame vandenyje, kuriame pagauta žuvis. Laikai keičiasi, keičiasi ir papročiai. Kartu su Šyšos kaimo gyventoju galėsite sudėti bulves, morkas, įvairiais žoleles ir prieskonius. Verdamas aštresnis ir sūresnis sultinys, jam išvirus sudedama griežinėliais nuvalyta supjaustyta žuvis (sterkas, karšis – dėl riebumo ir ešerys) ir galiausiai įdedamas išpjaustytas svogūnas į puodo vidurį, kuris sudaro vandens lelijos įvaizdį. Žuvienė brandinama apie 10-15 minučių (neverdama). Bronius ištaigingai paima storesnę gluosnio šaką, įdeda į laužą, kad apanglėtų. Šis žuvienės užbaigimo ritualas, skirtas užgrūdinimui, kai dar rusenanti šaka panyra į sriubą. Pamatysite kaip žuvienė nuo jos skaidrėja, o paragavę pajusite itin subtilų skonį.