(0)

Žuvienės virimas

Trukmė
1-2 val.
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma visus metus
Papildoma informacija
Edukacija vedama lietuvių, rusų, vokiečių kalbomis

Keliaujant į Mažąją Lietuvą, sutiksite įdomių lankomų objektų ir žmonių. Vienas iš jų – Bronius Kalvaitis, kuris Jums išvirs tikros žuvienės ant laužo. Pirmiausia patogiai įsitaisę šalia jo stebėsite puodo dezinfekciją, tam tuščias puodas yra įkaitinamas ir perliejamas vandeniu. Tuomet jau pilamas švarus vanduo. Bronius pasakoja, kad ankščiau žuvienė buvo verdama tame vandenyje, kuriame pagauta žuvis. Laikai keičiasi, keičiasi ir papročiai. Kartu su Šyšos kaimo gyventoju galėsite sudėti bulves, morkas, įvairiais žoleles ir prieskonius. Verdamas aštresnis ir sūresnis sultinys, jam išvirus sudedama griežinėliais nuvalyta supjaustyta žuvis (sterkas, karšis – dėl riebumo ir ešerys) ir galiausiai įdedamas išpjaustytas svogūnas į puodo vidurį, kuris sudaro vandens lelijos įvaizdį. Žuvienė brandinama apie 10-15 minučių (neverdama). Bronius ištaigingai paima storesnę gluosnio šaką, įdeda į laužą, kad apanglėtų. Šis žuvienės užbaigimo ritualas, skirtas užgrūdinimui, kai dar rusenanti šaka panyra į sriubą. Pamatysite kaip žuvienė nuo jos skaidrėja, o paragavę pajusite itin subtilų skonį.

Kitos patirtys
Pirtis
<p>Pasimėgaukite pirties malonumais &scaron;alia garsiosios Jurbarko rajono Raudonės pilies.&nbsp;</p>
Skaityti
Pirtis
Skaityti
Dviračių žygiai ir turai Dzūkijos nacionaliniame parke
<h1 style="text-align:justify">Dviračių ir pėsčiųjų žygiai po Dzūkiją</h1> <p style="text-align:justify"><a href="https://kaimoturizmosodyba.eu/" target="_self">Kaimo turizmo sodyba &quot;Dzūkijos uoga&quot;</a> organizuoja dviračių žygius&nbsp;ir pėsčiųjų&nbsp;turus po Dzūkijos nacionalinį parką. Pažintiniai žygiai dviračiais organizuojami tiek grupėms, tiek ir individualiai. Neturintiems dviračių,...
Skaityti
Dzūkiškų patiekalų edukacijos
<p style="text-align:justify"><span style="color:#000000">Vykdomos kulinarinio paveldo degustacijos ir edukacijos - didžiausias malonumas, kartu padedant &scaron;eimininkei, pasigaminti dzūki&scaron;ką patiekalą senovinėje duonkepėje krosnyje! Turbūt net nesapnavote, kad i&scaron; grikinių miltų galima i&scaron;kepti nuostabiai kvapnų ir skanų grikinį pyragą? Pieskiniai dzūkai mokėjo i&scaron;kepti. I&scaron;moko &scaron;eimininkė...
Skaityti
Daugiau (283)
Partneriai