(0)

Žuvies kelias

Kaina
3 - 5 €
Trukmė
Edukacijų trukmė priklauso nuo grupių poreikių (edukacijos, proceso rodymas ir demonstravimas užtrunka 30 – 40 min.), žuvies degustavimas (leidžiama skanauti žuvį ir pasisėdėti pagal poreikį).
Veiklos laikotarpis
Edukacinė programa vykdoma gegužės – lapkričio mėn.
Papildoma informacija
Edukacija vedama tik lietuvių kalba

Edukacijų metu lankytojai pakviečiami įsitaisyti pavėsinėje su paruošta žuvimi, vandeniu su citrina ar pagal pageidavimą pavaišinami arbata ir kava. Pirmiausia svečių laukia pristatymas su „Power point“ skaidrėmis, pasakojama kaip veikla vykdoma, pateikiamos nuotraukos (žuvies produkcija, akimirkos iš Kuršių marių, įdomių žuvies laimikių  pavyzdžiai ir kt.). Kita dalis – gyvai išdarinėjamas karšis ir ruošiamas rūkinimui (apdorojant karšį pasakojamas visas procesas). Paruošus karšį, visi keliauja prie rūkyklos. Ten dedamas karšis ant sieto, kabinamas į rūkyklą, pasakojami visi rūkimo niuansai. Galiausiai svečiai kviečiami skanauti įvairių rūšių žuvies.

2012 metais buvo išduotas tautinio paveldo sertifikatas, 2015 gautas apdovanojimas už skaniausią metų patiekalą.

Kitos patirtys
Garinės ir lietuviškos pirties kompleksas
Skaityti
Kvietimas atrasti taikias bites
Bitininkystės muziejus įkūrėjo B. Kazlo sumanymas skulptūromis ir erdviniais objektais etnokultūrinėje plotmėje pristatyti bičių ir bitininkystės pasaulį yra unikalus ne tik Lietuvoje, bet ir pasauliniame kontekste. Išskirtinumą lemia galimybės – trys viename! Unikali gamta ir jos daug, vienuolika edukacinių programų susijusių su bitininkystę ir bičių produktais, nauja interaktyvi ekspozicija 5 pastatuose su 4 ha. teritorija pritaikyta aktyviam...
Skaityti
Mergvakaris pagal tautines tradicijas
Sodyboje, pagal tautines tradicijas, organizuojamas mergvakaris.
Skaityti
Baidarių nuoma
Skaityti
Daugiau (282)
Partneriai