(0)
2018 / 10 / 08

Įvyko VI-asis Europos kaimo turizmo kongresas

2018 m. spalio 3-5 d. kaimo turizmo sektoriui ir Druskininkams buvo ypatingas metas. Šiomis dienomis įvyko VI-asis Europos kaimo turizmo kongresas, kuris pritraukė beveik 260 dalyvių iš 30 pasaulio šalių. Kongreso metu vyko penkios pranešimų sesijos ir buvo pristatyti 25 skirtingus požiūrius atskleidžiantys pranešimai. Ekskursijos ir kita veikla dalyviams padėjo pažinti mūsų šalį ir vieniems kitus.

Filmuke užfiksuotas akimirkas iš kongreso galite peržiūrėti ČIA.

VI-asis Europos kaimo turizmo kongresas vyko Lietuvoje, Druskininkuose. Šiuo renginiu buvo uždarytas kaimo turizmo sezonas Lietuvoje.

Pirmąją kongreso dieną didžiausias dėmesys buvo skiriamas idėjų mugei „Marketplace of Ideas“. Dalyviai stenduose pristatė savo veiklas, projektus ir idėjas, bendravo vieni su kitais. Visi šios mugės stendai dalyvavo konkurse, kuriame varžėsi dėl geriausio bei įdomiausio projekto vardo.

Spalio 3 d. vakarą įvyko iškilmingas kongreso atidarymas. Vakaro vedėjais tapo Lietuvos Respublikos ūkio ministerijos turizmo politikos skyriaus vyriausioji specialistė Lidija Bajarūnienė ir Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas.

Svečiai buvo maloniai nustebinti muzikinės grupės "The Voiceless" atliekamais kūriniais ir perteikiama energija.

Iškilmingas sveikinimo kalbas tarė Lietuvos Respublikos ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, Europos kaimo turizmo federacijos prezidentas Jan Tjosaas, Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos vykdantysis direktorius Manuel Butler, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio viceministras Darius Liutikas.
Nauja diena - nauji iššūkiai! Antrąją kongreso dieną prasidėjo konferencinė dalis, kurią užpildė trys skirtingos pranešimų sesijos. Pirmoji sesija padėjo dalyviams suprasti, kas svarbu, norint pritraukti tarptautinius lankytojus. Keturi skirtingi pranešėjai iš Kinijos, Indijos, Anglijos ir Kolumbijos pasakojo, kas yra svarbiausia tarptautiniams lankytojams ir turimas žinias perteikė per savo šalies turizmo perspektyvą.
Antroje sesijoje pranešėjai diskutavo, kokių įgūdžių ir kompetencijų reikia norint sukurti gerą turizmo produktą. Ant scenos stebėjome pranešėjus iš Anglijos, Izraelio, Kinijos, Kosta Rikos, Norvegijos.
Trečioji ir paskutinė sesija tą dieną buvo ypatingai intensyvi. Netgi šeši pranešėjai iš Anglijos, Ispanijos, Kinijos, Gvatemalos, Juodkalnijos ir Lietuvos pasakojo apie kaimo išteklių valdymą. Lietuvą ir Druskininkus atstovavęs Artūras Salda stebino klausytojus Druskininkų istorija, kuomet per mažiau nei 20 metų, labai prastą reputaciją turėjęs miestas virto klestinčiu sveikatingumo kurortu.
Po įdomios, kupinos naujų žinių ir išskirtinių požiūrių dienos dalyviai buvo kviečiami į GALA vakarą. Šio vakaro metu skambėjo lietuviška tradicinė muzika, buvo ragaujamas lietuviškas tradicinis maistas ir gėrimai. Dalyviai iš užsienio dar labiau pažino lietuviško gyvenimo įpročius ir papročius.
Paskutiniąją kongreso dieną dalyviai klausėsi dar dviejų sesijų pranešimų. Ketvirtojoje sesijoje buvo pristatytos idėjos apie tai, kaip pasiekti tarptautinę rinką, kaip sulaukti lankytojų iš užsienio. Patirtimi dalinosi pranešėjai iš Didžiosios Britanijos, Slovėnijos, Kirgizijos, Latvijos.

Netikėtu šios sesijos svečiu tapo Gediminas Tamulynas – "Wide Wings" vizualios reklamos kūrėjų kompanijos vadovas. Jis pasakojo, kad įdomus istorijos pateikimas yra vienas stipriausių įrankių mėginant pritraukti žmonių dėmesį.

Wide Wings kompanija taip pat įamžino ir gražiausias kongreso akimirkas. Dėkojame už filmuką, kurį jau galėjome pademonstruoti kongreso pabaigoje, ir nuotraukas!

Paskutinioji pranešimų sesija atskleidė tarptautinio kaimo turizmo galimybes ateityje. Šią sesiją vainikavo Italijos ir Kinijos pranešėjų tandemas, o prie jų prisijungė Švedas Christopher Doyle – geriausiai įvertintas pranešėjas iš praeitų sesijų.
Pasibaigus seminarų daliai, įgijus daug naujų idėjų ir peno apmąstymams, atėjo laikas iškilmingai paskelbti kongreso pabaigą. Tačiau prieš tai buvo išrinkti 3 įdomiausi Idėjų mugės dalyviai. Džiugu, kad pirmąją vietą užėmė Lietuvos kaimo turizmo asociacijos narys – sodyba „Raudonkalnis“, antroji vieta atiteko Ukmergės turizmo informaciniam centrui, trečiąją vietą laimėjo „Incentivus“. Šių trijų dalyvių laimėtas prizas – sugrąžintas dalyvio mokestis.
Paskelbus nugalėtojus, Linas Žabaliūnas negailėjo gražių žodžių ir padėkų visiems prisidėjusiems prie kongreso įgyvendinimo. Galiausiai kongresas buvo paskelbtas užbaigtu.

Kongreso metu dalyviai turėjo galimybę pažinti Druskininkų kurortą. Trečiadienio dieną buvo surengtos dvi ekskursijos su gidu po miestą.

Po kongreso, penktadienio popietę ir šeštadienį, norėję dalyviai vyko į Vilnių bei Trakus, kuriuos taip pat tyrinėjo su gidu.

Po puikaus kongreso, daugybės žmonių šypsenų, naujų pažinčių ir idėjų, džiaugiamės savo įdirbiu ir galimybe tarptautinį renginį atvežti į Lietuvą. Lauksime tolimesnių iššūkių ir darbų!
2024 m. akcijos žemėlapis
2024 / 04 / 19

2024 m. akcijos žemėlapis

2024 metais akcijoje "Atviros dienos kaime" Lietuvoje dalyvauja beveik 100 ūkių ir sodybų, kurios pasiruošusios gegužės 17-19 dienomis priimti lankytojus! Kviečiame išsirinkti Jums įdomiausius pasiūlymus ir savaitgalį praleisti kaime!
2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną
2024 / 04 / 19

2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną

Vakar, balandžio 18 d., viduryje Lietuvos, kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ įvyko konferencija „Kaimo turizmo vaidmuo kaimo plėtros procesuose – kulinarinio turizmo ir vietinių maisto produktų vartojimo skatinimas“, kurios metu atidarėme Lietuvos kaimo turizmo sezoną, susipažinome su Raseinių kraštu ir vietin...
2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas
2024 / 03 / 15

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas

2024 m. balandžio 5 d. 11 val. Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų (K. Donelaičio g. 2, Kaunas) priesalyje įvyks Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) Visuotinis narių susirinkimas. Registracijos pradžia 10.00 val.
Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H
2024 / 03 / 12

Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H

Jau kuris laikas dirbame prie Erasmus+ projekto CSS-H (Mažų ir vidutinių įmonių svetingumo paslaugų vertinimas ir tobulinimas). Tie, kurie susipažino su projektu nuo jo pradžios, žino mūsų išsikeltus tikslus, tačiau, daugelis apie CSS-H išgirsta tik dabar, todėl norime trumpai supažindinti su šiuo projektu. 
Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!
2024 / 01 / 30

Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!

DŽIUGI ŽINIA! Miško takas išrinktas sėkmingiausiu 2023 m. turizmo projektu, garsinančiu Lietuvą užsienyje!
Regionų paveldo skatinimas
2024 / 01 / 03

Regionų paveldo skatinimas

Regionų paveldo skatinimas vykdant interaktyvią veiklą „CORDIALIS“ komanda sukūrė daug įvairios mokomosios medžiagos, skirtos didinti Europos amatų ir kultūros paveldo žinomumą. Į šią parengtą medžiagą įeina: 1) vadovas, skirtas amatininkams ir specialistams, norintiems interaktyviai pristatyti savo veiklą bei produktus int...
Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo RuralTour veikla
2023 / 12 / 15

Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo...

Gruodžio 12 dieną suorganizavome ataskaitinį atstovavimo Europos kaimo turizmo federacijoje „Rural Tour“ seminarą, kuris įvyko Alytaus rajone.  
Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius
2023 / 12 / 14

Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra Keliauk Lietuvoje skelbia balsavimą už 2023 m. LIETUVOS TURIZMO SĖKMINGIAUSIUOSIUS.
Suorganizavome pirmąjį hakatoną
2023 / 12 / 01

Suorganizavome pirmąjį hakatoną

Šią savaitę suorganizavome pirmąjį mūsų ir projekto BASCIL hakatoną, kuris vyko Kauno kolegijoje. Hakatono tikslas buvo kiekvienam projekto pilotinio regiono dalyviui – ūkininkui ar verslininkui, sukurti naują arba atnaujintą kulinarinio turizmo produkto ir/arba paslaugos pasiūlymo koncepciją: kokia tai paslauga, kokiems klientams j...
Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį
2023 / 10 / 27

Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį

Spalio 26 d. Kelmės rajone suorganizavome pirmąjį EuroCluster projekto dalyvių susitikimą.
Partneriai