(0)
2017 / 05 / 17

Ar jau išsirinkote ūkį ar sodybą, kuriuos lankysite kitą savaitgalį?

Pavasarinė akcija „Atviros dienos kaime“ miestiečiams yra ženklas, kad sezonas kaime prasideda - gegužės 27-28 d. duris lankytojams atvers daugiau nei 70 sodybų ir ūkių visoje Lietuvoje. Kiekvienas duris atversiantis šeimininkas akcijos dienomis paruošęs svečiams išskirtinių kainų pasiūlymų, programų, ekskursijų, degustacijų ar paskaitų.

 

 Kuo ypatinga akcija „Atviros dienos kaime“?

 

Lietuvos kaimo turizmo asociacija šią akciją rengia kartu su Latvijos kolegomis abejose valstybėse vienu metu, ragindami mieste gyvenančius žmones aplankyti kaimą. Minėta akcija vyks gegužės 27–28 d. dienomis. Sodybų, ūkių, kultūros namų, lankytojų centrų šeimininkai, amatininkai ir bendruomenės atvers savo duris miestiečiams. Lankytojai bus kviečiami pasimėgauti kaimo siūlomomis pramogomis bei veiklomis, įsigyti jų užaugintų bei pagamintų produktų ar tiesiog sužinoti apie galimybes atostogauti kaime.

 

 

Svarbiausias akcijos tikslas – kad miesto žmonės, o ypač vaikai, pamatytų, kuo gyvenama kaime, kaip ūkininkaujama, kaip puoselėjamos kultūrinio paveldo tradicijos. „Atviros dienos kaime“ – tai neeilinė galimybė iš pirmų lūpų išgirsti bei pamatyti, kokį kelią nueina pamėgti produktai, kol patenka ant stalo. Pamatę kaip gimsta duona, pienas ar kiti pamėgti gaminiai, sužinoję jų gamybos subtilybes, lankytojai galės įvertinti ūkininkų darbą ir pastangas tiekti kokybiškus ir su meile pagamintus produktus bei užmegzti nuolatinį ryšį.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstančioje akcijoje dalyvauja daugiau nei 70 lankomų ūkių ir sodybų. Prie akcijos prisijungė kultūros namai, lankytojų centrai, amatininkai ir bendruomenės. Jų pasiūlymai lankytojams tiesiog nuostabūs – išmokti drožti medines klumpes su tarpukario Lietuvos klumpdirbių įrankiais, augalais dažyti siūlus, susirišti lėlytę iš audinių skiaučių, nusivelti pirštines, pasidaryti augalo atspaudą ant drobinio maišelio, pabandyti austi ar pasigaminti aitvarą.

Lankytojai bus kviečiami susipažinti ir su įvairia žemdirbyste, kanapių ar grūdų ūkio ypatumais, savo akimis pamatyti, kaip auginami žirgai, triušiai, mėsiniai galvijai, naminiai paukščiai, alpakos ir net… sraigės. O kur dar įvairios degustacinės programos – šakočio, midaus, sūrių, duonos, žolelių arbatos, „kumpio nemirkyto, o dūmeliu rūkyto“! Namo miestiečiai galės grįžti įsigiję „laimingų vištų kiaušinių“, daržovių, medaus, levandų ir dar begalę Lietuvoje išaugintų, pagamintų bei išpuoselėtų produktų bei gaminių.

Patarimai ūkių ir sodybų lankytojams

Visus lankomus ūkius ir sodybas rasite http://www.atostogoskaime.lt/akcijos-dalyviai. Čia pateikti išsamūs ūkių ir sodybų akcijos pasiūlymai, apsilankymo laikai ir kontaktinė informacija. Akcijos žemėlapis padės Jums suplanuoti kuo patogesnį maršrutą dienai ar net dviem po daugelį ūkių ir sodybų ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Spausdintą akcijos žemėlapį nuo gegužės 17 d. bus galimybė nemokamai pasiimti Lietuvos kaimo turizmo asociacijos biure ir "Circle K" degalinėse visoje Lietuvoje.

Akcijoje dalyvauja ir daug apgyvendinimo paslaugas siūlančių kaimo turizmo sodybų, kuriose po įspūdingos ir pažinimo džiaugsmo kupinos dienos, pasiūlys Jums ramų miegą su ypatingą nuolaidą.

Svarbu prieš vykstant į ūkį ar sodybą paskambinti šeimininkui ir pranešti apie atvykimą.

Sekite mūsų Facebook profilį atostogoskaime.lt ir sužinokite visus įdomiausius ir patraukliausius akcijos pasiūlymus bei naujienas #AtvirosDienosKaime.

 

Kviečiame lankyti ūkius ir sodybas bei dalyvauti ryškiausių "Atviros dienos kaime" įspūdžių fotokonkurse. Siųskite savo nuotraukas [email protected] iki birželio 4 d. Šauniausios nuotraukos autorius laimės skanėstų iš kaimo rinkinį!

 

Iki susitikimo Lietuvos kaime!

LKTA prezidentas Linas Žabaliūnas

 

Akcijos organizatoriai ir projekto partneriai:

Lietuvos kaimo turizmo asociacija  
Latvijos kaimo turizmo asociacija „Lauku ceļotājs“.
Akcija organizuojama įgyvendinant projektą “Agroturizmo produktų vystymas, puoselėjant ūkininkavimo tradicijas”. Projektą finansuoja 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programa.



2024 m. akcijos žemėlapis
2024 / 04 / 19

2024 m. akcijos žemėlapis

2024 metais akcijoje "Atviros dienos kaime" Lietuvoje dalyvauja beveik 100 ūkių ir sodybų, kurios pasiruošusios gegužės 17-19 dienomis priimti lankytojus! Kviečiame išsirinkti Jums įdomiausius pasiūlymus ir savaitgalį praleisti kaime!
2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną
2024 / 04 / 19

2024 m. balandžio 18 d. atidarėme kaimo turizmo sezoną

Vakar, balandžio 18 d., viduryje Lietuvos, kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“ įvyko konferencija „Kaimo turizmo vaidmuo kaimo plėtros procesuose – kulinarinio turizmo ir vietinių maisto produktų vartojimo skatinimas“, kurios metu atidarėme Lietuvos kaimo turizmo sezoną, susipažinome su Raseinių kraštu ir vietin...
2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas
2024 / 03 / 15

2024 m. balandžio 5 d. - visuotinis LKTA narių susirinkimas

2024 m. balandžio 5 d. 11 val. Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų (K. Donelaičio g. 2, Kaunas) priesalyje įvyks Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) Visuotinis narių susirinkimas. Registracijos pradžia 10.00 val.
Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H
2024 / 03 / 12

Pradėjome naują Erasmus+ projektą - CSS-H

Jau kuris laikas dirbame prie Erasmus+ projekto CSS-H (Mažų ir vidutinių įmonių svetingumo paslaugų vertinimas ir tobulinimas). Tie, kurie susipažino su projektu nuo jo pradžios, žino mūsų išsikeltus tikslus, tačiau, daugelis apie CSS-H išgirsta tik dabar, todėl norime trumpai supažindinti su šiuo projektu. 
Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!
2024 / 01 / 30

Miško takas – tarp turizmo sėkmingiausiųjų!

DŽIUGI ŽINIA! Miško takas išrinktas sėkmingiausiu 2023 m. turizmo projektu, garsinančiu Lietuvą užsienyje!
Regionų paveldo skatinimas
2024 / 01 / 03

Regionų paveldo skatinimas

Regionų paveldo skatinimas vykdant interaktyvią veiklą „CORDIALIS“ komanda sukūrė daug įvairios mokomosios medžiagos, skirtos didinti Europos amatų ir kultūros paveldo žinomumą. Į šią parengtą medžiagą įeina: 1) vadovas, skirtas amatininkams ir specialistams, norintiems interaktyviai pristatyti savo veiklą bei produktus int...
Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo RuralTour veikla
2023 / 12 / 15

Ataskaitinis seminaras, kuriame buvo pristatyta Atstovavimo...

Gruodžio 12 dieną suorganizavome ataskaitinį atstovavimo Europos kaimo turizmo federacijoje „Rural Tour“ seminarą, kuris įvyko Alytaus rajone.  
Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius
2023 / 12 / 14

Balsavimas už 2023 m. Lietuvos turizmo sėkmingiausiuosius

Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra Keliauk Lietuvoje skelbia balsavimą už 2023 m. LIETUVOS TURIZMO SĖKMINGIAUSIUOSIUS.
Suorganizavome pirmąjį hakatoną
2023 / 12 / 01

Suorganizavome pirmąjį hakatoną

Šią savaitę suorganizavome pirmąjį mūsų ir projekto BASCIL hakatoną, kuris vyko Kauno kolegijoje. Hakatono tikslas buvo kiekvienam projekto pilotinio regiono dalyviui – ūkininkui ar verslininkui, sukurti naują arba atnaujintą kulinarinio turizmo produkto ir/arba paslaugos pasiūlymo koncepciją: kokia tai paslauga, kokiems klientams j...
Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį
2023 / 10 / 27

Suorganizavome COSME projekto įvadinį renginį

Spalio 26 d. Kelmės rajone suorganizavome pirmąjį EuroCluster projekto dalyvių susitikimą.
Partneriai