Ar cepelinai, šakotis ir šaltibarščiai yra geriausia, ką gali pasiūlyti Lietuva? Kodėl gastronominis turizmas yra toks populiarus ir ko ieško gastro turistai? Kodėl maistas svarbus keliaujant ir kodėl maisto potyriai mus taip traukia? Kodėl verta keliauti po Lietuvą ragaujant ir kokius išskirtinius skonius gali pasiūlyti mūsų regionai?
Lietuviai išties gali didžiuotis savo kulinariniu paveldu, kuris maloniai stebina ne tik vietinius, bet ir užsienio turistus, reikia tik mokėti tai pristatyti. Kaip tą daryti? Apie gastronomijos tendencijas pasaulyje, mūsų šalies potencialą, maistą, renginius ir keliones kalbės užsienio ir Lietuvos turizmo bei gastronomijos profesionalai.
12.30 – 13.00 VAL. REGISTRACIJA, PASITIKIMO KAVA
13.00– 13.05 VAL. RENGINIO ATIDARYMAS
Moderatoriaus įžanginis žodis
Jurgita Kazlauskienė, Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos direktorė
13.05– 13.35 VAL. PASAULINĖS GASTROTURIZMO TENDENCIJOS
RENGINIO SVEČIAS GIL HOVAVA, Izraelio televizijos žvaigždė ir gastronomijos žurnalistas, kilęs iš vienos labiausiai gerbiamų šeimų žydų pasaulyje - Hebrajų kalbos puoselėtojo Eliezer Ben-Yehuda proanūkis.
13.35 – 15.00 VAL. DISKUSIJA. GASTRONOMINIS TURIZMAS – AR LIETUVA TURI IR GALI?
Temos:
• Pasiūlymai Lietuvai. Kaip burokėlį paversti Lietuvos gastro hitu?
• Ką daryti, kad turistai Lietuvą sietų su geru maistu? Iššūkiai ir galimybės.
• Maistas ir jo tradicijos - sėkmę garantuojantis turinys turistinės vietovės rinkodarai.
• Gastronominiai potyriai Lietuvos kaime.
• Lietuvos kulinarinis paveldas. Kokius gardėsius valgė
Jogaila ir kaip atrodė Bonos Sforcos lazanija?
• Maisto renginiai. Šilutės Žuvienės virimo čempionato sėkmės istorija.
Diskusijos dalyviai:
• Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, Valstybinio turizmo
departamento Vietinio turizmo poskyrio vadovė
• Vilma Strumskienė, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos projektų vadovė
• Prof. Dr. Rimvydas Laužikas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto strateginės raidos
prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, knygos „Lietuvos istorinė virtuvė” autorius.
• Rasa Kmitienė, Šilutės turizmo informacijos centro direktorė
• Sigitas Žemaitis, vieno geriausių Baltijos šalyse restoranų „Sweet root“ (ketvirta vieta
pagal White guide –įtakingiausią Skandinavijos restoranų gidą) šeimininkas.
• Vytaras Radzevičius, žurnalistas, keliautojas, kulinarinės knygos „Pasaulio puodai” autorius
Moderatorius:
Beata Nicholson,
Žurnalistė, kulinarė, kulinarinių knygų autorė, TV projekto „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ vedėja