Kulinarinis paveldas Švenčionių rajone

Lietuviai visuomet mėgo skanų ir sotų maistą. Nuo senų senovės sakoma: kaip valgo, taip ir dirba. Rytų Aukštaitijos virtuvė garsi savo paprastumu. Patiekalui skonį suteikia pats produktas, kai kada pagardinamas įvairiais uždarais. Ruginė duona – vienas iš seniausių ir pagrindinių maisto produktų Rytų Aukštaitijoje, valgomas kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei. Yra dvi tradicinės duonos rūšys – paprasta rauginta ir plikyta. Rauginta duona kepama nuo seniausių laikų, o plikyta duona kepama tik nuo 20 a. pradžios.

Bulvės laikomos antrąja duona ir valgomos ištisus metus. Populiariausi bulvių patiekalai yra cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai. Pieno produktai buvo populiarūs nuo senovės. Labiausiai paplitęs yra lietuviškas baltas sūris, šviežias ar džiovintas, rūgštus, saldus ar paskanintas kmynais. Labiausiai vartojama mėsa visada buvo kiauliena – šviežia, sūdyta ar rūkyta. Ypač mėgstamos įvairiausios rūkytos dešros. Populiari ir aviena, jautiena, veršiena, elniena, briediena, šerniena, kiškiena ir paukštiena. Seniausi tradiciniai gėrimai yra midus (gaminamas naudojant natūralų medų), gira ir alus. Mėgstamas ir obuolių bei uogų vynas. Rytų Aukštaitija garsi įvairiais blynais.

Sodybos Švenčionių rajone

21
23
25

Vieta: 7.24-18.83

Sodyba: 144.81-347.54

Miegamų vietų: 20

Vietų šventėms: 20

  • calendar
15
21
23
25

Vieta: 10-25

Miegamų vietų: 23

  • calendar
15
23
27
28

Vieta: 25-100

Sodyba: 850-1450

Miegamų vietų: 35

Vietų šventėms: 80

  • last_minute
  • special_offer
15
23
27
28

Vieta: 17-25

Sodyba: 200-640

Miegamų vietų: 20

Vietų šventėms: 35

16
23
27
28

Vieta: 25-170

Sodyba: 1448-2172

Miegamų vietų: 50

Vietų šventėms: 70